Main Content

Tatar sa zhoduje so spoluhráčmi. Musí tímu viac pomáhať

pondelok, 2. máj 2016 13:32 | Autor: Dávid Lech

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: © TASR

Detroit Red Wings má za sebou neúspešnú sezónu. V hodine dvanástej prekĺzol do play-off, kde ale jednoznačne vypadol v prvom kole s Tampou Bay. Tomáš Tatar sa so svojimi spoluhráčmi zhoduje - svojmu tímu by mal viac pomáhať.

Detroit Red Wings dokázal postúpiť 25-krát v rade do play-off, no v prvom kole nestačil na Tampu Bay Lightning a vypadol jednoznačne 4:1 na zápasy. Slovák Tomáš Tatar webu thescore.com prezradil, kde videl najväčší problém. „Nemôžeme všetko hádzať na Pavla (Dacjuka) a Hanka (Zetterberga). Tí chlapi od nás potrebujú pomoc. V minulej sezóne som ja a Nyke (Nyquist) k tomu pristúpili a pomohli sme. Tento rok bol trochu iný, pre mňa o niečo ťažší,“ povedal slovenský krídelník.

25-ročný útočník z Hockeytownu bol s 21 presnými zásahmi druhým najlepším strelcom klubu. Sezónu zakončil so ziskom 45 bodov, čo stačilo na štvrté miesto v produktivite tímu, ktoré opanoval kapitán Henrik Zetterberg s 50 bodmi. O bod menej si do štatistík pripísal Rus Pavel Dacjuk.

Slová slovenského spoluhráča potvrdil aj Švéd Gustav Nyquist: „Musíme hrať lepšie. Nebodoval som toľko, koľko som chcel. Je to na mne, musím prísť na to ako to zlepšiť.“ 26-ročný útočník zakončil sezónu so ziskom 43 bodov. Oproti ročníku 2014/2015 si tak pohoršil o 11 kanadských bodov – rovnako ako Tatar, ktorý v nasledujúcom ročníku bude bojovať o novú zmluvu.

V lete 2017 sa mu totiž končí kontrakt s „červenými krídlami“ a určite si bude chcieť „vystrieľať“ čo najvýhodnejšie podmienky novej. V úvahu však prichádza aj odchod z Detroitu. Ak pri kormidle amerického celku ostane tréner Jeff Blashill, stať sa môže čokoľvek. Nový tréner tímu totiž výrazne obmedzil Tatarov čas na ľade a aby toho nebolo málo, krajana Tomáša Jurča často nechal vysedávať na tribúne ako zdravého náhradníka.