Main Content

Pánik už vie, kde chce hrať budúci rok

pondelok, 2. máj 2016 13:39 | Autor: Dávid Lech

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: © TASR

Richardovi Pánikovi sa v NHL v lete končí zmluva a ostane bez zamestnávateľa. Slovenský útočník prezradil, kde by chcel hrať v budúcom ročníku.

Rodák z Martina odštartoval úvod sezóny na farme Toronta Maple Leafs v AHL. V drese Toronta Marlies podával kvalitné výkony, no v prvom tíme kanadského klubu nedostával vôbec žiadny priestor. Až 4. januára prišla potešujúca správa. Chicago Blackhawks vymenilo do Toronta Jeremyho Morina za slovenského útočníka.

25-ročný krídelník odohral v základnej časti 30 zápasov s bilanciou 6+2 a v play-off dokonca patril medzi členov elitnej formácie. V šiestich súbojoch si do štatistík pripísal tri asistencie. V lete sa ale talentovanému útočníkovi končí zmluva a stane sa obmedzeným voľným hráčom.

Prednostné právo na podpis zmluvy s martinským odchovancom bude mať stále celok z veterného mesta, no ponuku kontraktu mu môže predložiť akýkoľvek klub NHL. V prípade, že Pánik dostane ponuku od jedného z tímov zámorskej profiligy, Chicago bude musieť túto ponuku dorovnať, prípadne bude nútené pustiť svojho hráča k novému zamestnávateľovi.

Richard Pánik má ale, zdá sa, ohľadom svojej budúcnosti jasno. V rozhovore s Chrisom Hineom prezradil, že chce zostať v Chicagu. Redaktor Chicago Tribune prostredníctvom twitteru reprodukoval slová slovenského útočníka: ,,Richard Pánik mi povedal, že by sa rád vrátil do tímu Blackhawks. Užil si čas, ktorý tu strávil."

Ťah je tak na strane vedenia klubu, ktoré bude v lete musieť riešiť opäť nízky priestor pod platovým stropom. Pánik v sezóne poberal 975 000 USD, čo nie je veľa a aj podľa webu secondcityhockey.com je „jednoduchým mužom a nepotrebuje veľa, aby bol šťastný.“ Pánik podával v drese „jastrabov“ kvalitné výkony, je už len na manažmente Chicaga či si dokážu nájsť pre Slováka priestor pod platovým stropom.