Main Content

Otočí Bayern na vlastnej pôde dvojzápas proti Atléticu? Tipy dňa na utorok

pondelok, 2. máj 2016 20:40 | Autor: Jakub Mihálik

Otočí Bayern na vlastnej pôde dvojzápas proti Atléticu? Tipy dňa na utorok
Otočí Bayern na vlastnej pôde dvojzápas proti Atléticu? Tipy dňa na utorok | zdroj: © TASR

Najvyrovnanejší zápas utorňajšieho programu ATP Madrid a odveta v Mníchove, na ktorú budú zrak upierať všetci futbaloví fanúšikovia. To sú naše tipy dňa na utorok.

Atlético Madrid – Bayern Mníchov (Postup) (20:45)

Atlético Madrid si do odvety semifinále Ligy majstrov v Mníchove nesie najtesnejšie vedenie v pomere 1:0, ktoré získalo na vlastnom ihrisku. V prípade takýchto výsledkov sa kurzovo zvyknú šance prikláňať na stranu tímu, ktorý neinkasoval. Až 69% tímov, ktoré v prvom zápase vyhrajú 1:0 aj skutočne postúpi. Je tomu tak aj v tomto prípade a treba povedať, že zrejme zaslúžene. Scenár ideálne nahráva do kariet tímu Diega Simeoneho. Rojiblancos obľubujú, keď svojho súpera môžu deptať svojou nepriepustnou obranou a z nej vyrážať do smrtiacich brejkov. Práve odvracanie brejkov je (nielen) v tejto sezóne značnou slabinou Guardiolovho tímu. Už Juventus, hrajúci proti Bayernu približne podobnú taktiku ako Atlético, delili od postupu doslova sekundy, pritom Bianconeri nevyšiel najmä domáci zápas. Atléticu vyšiel a v o to výhodnejšej pozícii budú hrať.

Bayern bude v odvete pod oveľa väčším psychickým tlakom, veď pôjde o poslednú možnosť Pepa Guardiolu, ako v mníchovskom klube skutočne uspieť. Navyše, ešte teraz ich mátajú dve predošlé semifinále proti španielskym klubom. Pred dvoma rokmi boli v podobnej pozícii, keď prvý duel prehrali proti Realu na madridskej pôde v pomere 0:1. V odvete Los Blancos svojho súpera roztrhali zničujúcimi protiútokmi. Na rýchle kontry nedokázali reagovať ani o rok neskôr proti Barcelone. Atlético s Griezmannom či Torresom je v hre na brejky rovnako efektívne.

Prvý zápas v Madride bol prvým meraním oboch súperov v novodobej ére Ligy majstrov, preto nie je s čím porovnávať. Avšak, hra Bayernu sa najviac podobá tej barcelonskej a tohtosezónne zápasy Atlética ukázali, že Simeone to na tento štýl vie. Ak dá Atlético gól, Bayern sa dostane do extrémne ťažkej úlohy dať o minimálne tri góly. V silách najlepšej obrany sveta však je aj udržanie ofenzívy Bayernu na nule, v prípade, ak žiadna z ich rýchlych kontier či štandardných situácií nevyjde.

Náš tip: Postup Atlético Madrid v kurze 1,72 na Tipsport.sk

Jack Sock – Benoit Paire (12:05)

Ako druhý zápas volíme prvokolový duel ATP podniku v Madride. Miernym kurzovým favoritom tohto stretnutia je Američan Jack Sock, proti ktorému sa postaví Francúz Benoit Paire. V oboch prípadoch ide o hráčov, ktorí sa opierajú o výborné podanie, no nie je to ich jediná silná stránka a viac ako slušnú majú aj medzihru. Oboch hráčov deli len šesť priečok rebríčka ATP, keď Paire je svetová dvadsiatka a Sock dvadsaťšestka.

O niečo lepším antukárom by v tomto prípade mal byť Francúz, ktorý sa aj v prebiehajúcej antukovej sezóne dostal do slušnej formy, keď na turnaji v Monte Carle doputoval do osemfinále a v Barcelone a Estorile dokonca do semifinále. Avšak bombardér Sock, momentálne asi najlepší americký tenista na tomto povrchu, by mal s Paireom držať krok. Sock nastupuje na svoj druhý antukový turnaj v tejto sezóne, keď v Houstone doputoval až do finále, pričom porazil napríklad Isnera či Baghdatisa.

Malo by ísť o skutočne vyrovnaný duel, v ktorom by sme mohli byť svedkami trojsetovej bitky či tajbrejku, preto volíme stávku na počet gemov v tomto zápase. Aj výsledok 5:7, 3:6 by v tomto prípade znamenal pre nás víťazstvo.

Náš tip:  Počet gemov 21 a viac, v kurze 1,43 na Tipsport.sk

Celkový kurz tiketu: 2,46 na Tipsport.sk