Main Content

Ideálna zostava 30. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

utorok, 3. máj 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 30. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 30. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Toto kolo Fortuna ligy sa hralo netradične od soboty do pondelka. Trenčín v ňom zaváhal, ale Slovan to využil len čiastočne. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Ján Mucha (Slovan) – V momentoch, keď sa hra otvorila, ho domáci hráči dokázali zamestnať nepríjemnými šancami, ale on s veľkým prehľadom odolal. V čistej šanci skvele rukou vychytal Haskiča a plávajúcu strelu Mazáňa skvelým zákrokom vyrazil na roh. V závere zneškodnil aj priamy kop Hlohovského.

Obrancovia

Andrej Kadlec (Trnava) – Trenčínu nefungovali krídla aj preto, že Kadlec podal na pravom kraji obrany kvalitný výkon. Mladý slovenský futbalista, ktorý bol členom úspešnej Peckovej 17-tky, sa pomaly v trnavskom drese rozohráva. Proti AS čelil kvalitným krídlam, s ktorými si dokázal poradiť.

Lukáš Greššák (Trnava) – Zasunul sa na stopérsky post, kde odohral veľmi dobrý zápas. Dokázal zastavovať trenčianske útoky, pričom bolo jedno, či hral naňho vysoký hráč, alebo rýchly. Tiež sa nebál vyviesť loptu a podporiť tým útok. K tomu prihral aj na otvárací gól zápasu svojmu stopérskemu partnerovi Godálovi.

Marques De Souza(Zlaté Moravce) – Výrazne pomohol k tomu, že ViOn je už iba krok k záchrane. Vo vlastnom pokutovom území nedovolil hosťom z Dunajskej Stredy prakticky nič, navyše bol zároveň najnebezpečnejším hráčom pred súperovou bránou. Po priamom kope Orávika sa presadil hlavou, čím zabezpečil dôležité víťazstvo.

Martin Mikovič(Trnava) – Ukázal veľké penzum práce pri bránení, možno aj preto ho tréner po zranení Čonku stiahol na ľavý kraj obrany. V závere dokázal vykopnúť spred prázdnej brány zakončenie Kalua, čo domácich definitívne zlomilo. Tiež prihral na víťazný gól stretnutia.

Stredopoliari

Miroslav Viazanko (Podbrezová) – Tento skúsený krídelník bol jedným z faktorov, ktoré prevážili misky váh na podbrezovskú stranu. Peševski bol síce gólovým hrdinom duelu, ale Viazanko má na jeho góloch veľkú zásluhu, keďže mu na oba presné zásahy prihral. Najprv po zemi, potom šťastne tečovaným centrom.

Filip Serečin (Michalovce) – Pomaly sa začína udomácňovať v základnej zostave nováčika, ktorému v závere súťaže svojimi výkonmi a gólmi pomáha na ceste za záchranou. Proti Senici bol veľmi aktívny a odmenou mu bol gól, pri ktorom sa ukázali jeho prednosti a hlavne silná ľavá noha.  

Viktor Pečovský (Žilina) – Po zranení sa postupne rozohráva k dobrým výkonom, čo ukázal aj proti Slovanu. Podal svoj tradičný nenápadný výkon, no zároveň bolo viditeľné, že bez neho by to v žilinskej hre nešlo. Odoberal lopty, bol tam, kde ho bolo treba a tiež ukázal veľký prehľad v hre.

Róbert Jež (Trnava) – Bol mozgom trnavskej hry a výraznou mierou pomohol zrežírovať víťazstvo hostí na trenčianskej umelej tráve. Prvý gól vymyslel vtipným oblúčikom na Greššáka a jeho skvelá kolmica bola základom aj pre druhý a zároveň víťazný gól Trnavy, ktorá si ním priblížila štvrté miesto.

Dejan Peševski (Podbrezová) – V stretnutí proti svojmu bývalému zamestnávateľovi mal veľkú motiváciu sa ukázať, čo pretavil vo kvalitného výkonu. Ten podporil aj gólovo, keď najprv strelil špicom víťazný gól stretnutia a neskôr poslal loptu do brány aj druhýkrát. Boli to vôbec jeho prvé góly v našej lige.

Útočník

Erik Daniel (Myjava) – Na začiatku zápasu udivoval svojimi kúskami na krídle, a hoci sa neskôr trochu vytratil, opäť sa ukázal v tej najsprávnejšej chvíli. V nadstavenom čase predviedol ukážkovú individuálnu akciu cez pol ihriska a Dugovi ponúkol gól ako na podnose.