Main Content

Agent Yayu Tourého hovorí o interese Realu Madrid či PSG

utorok, 3. máj 2016 11:33 | Autor: Jakub Vaverka

Agent Yayu Tourého hovorí o interese Realu Madrid či PSG
Agent Yayu Tourého hovorí o interese Realu Madrid či PSG | zdroj: © TASR

Kremenitý stredopoliar z Pobrežia Slonoviny Yaya Touré po sezóne takmer určite opustí anglický tím Manchester City. Dôvodom má byť prichádzajúci tréner Pep Guardiola, s ktorým Yaya nemá dobré vzťahy od spoločného pôsobenia v Barcelone.

O manchesterskom konci Yayu Tourého sa hovorí odkedy bol oznámený príchod španielskeho kormidelníka Pepa Guardiolu z Bayernu Mníchov. Touré sa s Guardiolom stretol počas spoločného pôsobenia v katalánskej metropole, pričom práve rozdielne myšlienky boli jedným z hlavých dôvodov, prečo Yaya odišiel do Manchestru City.

O budúcnosti svojho klienta sa vyjadril hráčov agent Dimitri Seluk, ktorého slová cituje futbalový portál FCInternews: „Existuje veľa klubov, ktoré Yayu chcú, nie je problém si vybrať. Hovorím o Reale Madrid alebo Paríži Saint- Germain. V hre aj milánsky Inter, ktorý sa ho pokúšal získať už počas minulého leta.“ Interes Bieleho Baletu o Tourého služby doteraz medializovaný nebol, avšak prípadný odchod afrického stredopoliara do hlavného mesta Španielska by istotne vyvolal vlnu diskusií, pretože na Yayovu barcelonskú minulosť sa nezabúda. V prípade Interu a PSG veľa závisí od toho, či kluby zmenia trénera alebo nie.

Podľa niektorých talianskych médií prejavil o Yayu Tourého interes aj čerstvý šampión Serie A Juventus Turín. Seluk si myslí, že hráčov vek (Yaya bude mať čoskoro 33 rokov) by nebol prekážkou v žiadnom novom pôsobisku, Taliansko by mohlo byť pre Tourého ideálne: „Serie A je seriózna súťaž a s Yayovým vekom by tam určite nebol problém. Myslím si, že Pirlo, keď bol v jeho veku, to v drese Juventusu jasne dokázal. Yaya je hráč, ktorý je schopný adaptovať sa na každú súťaž.“