Main Content

Stopérske možnosti FC Barcelona počas najbližšieho leta

utorok, 3. máj 2016 11:43 | Autor: Jakub Vaverka

Stopérske možnosti FC Barcelona počas najbližšieho leta
Stopérske možnosti FC Barcelona počas najbližšieho leta | zdroj: © TASR

Už neraz sme informovali, že ak má aktuálny tím FC Barcelona nejakú slabinu, našla by sa v strede obrany. Barca sa chce práve na poste stopéra po konci prebiehajúceho ročníka posilniť. Aké možnosti víťaz Ligy majstrov z roku 2015 má?

Futbalisti FC Barcelona zažívajú opäť dobrú sezónu. Vypadli síce zo štvrťfinále Ligy majstrov po smolných dueloch s Atléticom Madrid, no dve kolá pred koncom La Ligy sú stále na čele súťaže a čaká ich májové finále Copa del Rey proti FC Sevilla. Barcelonský manažment sa už pomalými krokmi pripravuje na letné prestupové obdobie, počas ktorého by malo byť prioritou získanie minimálne jedného kvalitného stredného obrancu.

Barca mala veľký záujem o angažovanie francúzskeho stopéra Aymericka Laporteho z baskického Athleticu Bilbao, no k zisku nádejného stredného obrancu má byť podľa dostupných správ najbližšie anglický celok Manchester City, ktorý chystá 50 miliónov eur. Katalánci sa tak musia sústrediť na ďalšie možnosti, televízia TV3 prináša mená hneď niekoľkých futbalistov, ktorí by v lete mohli prísť na Camp Nou.

Zaujímavým prestupovým artiklom je José María Gimenéz z Atlética Madrid, ktorý v drese Los Colchoneros urobil v prebiehajúcom ročníku obrovský progres. Je však málo pravdepodobné, že by Rojiblancos predali nádejného obrancu priamej konkurencii. Ďalej sa spomína Brazílčan Marquinhos z Parížu Saint- Germain, ktorého Blaugranas monitorujú už od minulého leta, no PSG ho nechce predať ani za 40 miliónov eur.

Novým menom, ktoré sa v súvislosti s katalánskym gigantom objavuje je Javi Martinez. Bývalý defenzívny univerzál Athleticu Bilbao, ktorý sa dal zdravotne dokopy a patrí medzi opory Bayernu Mníchov by sa mohol vrátiť do Španielska. V Allianz Arene totiž končí španielsky kouč Pep Guardiola a je otázne, či na hráčoch z Pyrenejského polostrova bude stavať aj nový kormidelník Bavorov Carlo Ancelotti. Martinez sa javí byť pre Barcu ideálnym hráčom, v septembri dovŕši 28 rokov a okrem stredu obrany dokáže zahrať aj v stredovej formácii. Navyše, má skúseností so španielskym futbalom z pôsobenia na San Mamés.