Main Content

Český klub v slovenskej Tipsport lige? Veľmi reálne!

utorok, 3. máj 2016 13:38 | Autor: Martin Gregor

Český klub v slovenskej Tipsport lige? Veľmi reálne!
Český klub v slovenskej Tipsport lige? Veľmi reálne! | zdroj: © TASR

Tipsport liga sa môže už v budúcej sezóne rozrásť o hokejové mužstvo z Českej republiky!

Ako informoval týždenník Jalovec hokejový klub VHK Vsetín dostal serióznu ponuku na vstup do najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku Tipsport ligy.

Bývalý 6-násobný víťaz českej najvyššej ligy pôsobil v uplynulej sezóne v druhej lige, v ktorej po 5-zápasovej finálovej sérii s Frýdkom-Místkom neuspel a obsadil konečné druhé miesto.

Vsetín je tradičnou liahňou českých talentov – medzi odchovancov klubu patria aj Jakub Štěpánek, Ondřej Němec, Petr Vampola, Jiří Hudler, či talent budúcnosti Dmitrij Jaškin.

,,Tú ponuku máme, je pravdivá. Máme za sebou asi mesačné jednania, už to nie sú len prvé kontakty, ale až teraz sme s tým išli von. Je to niečo, čím sa zaoberáme a tá možnosť, že budeme hrať slovensku extraligu, skutočne existuje. Je to pre nás otvorená záležitosť,“ potvrdil konateľ klubu Daniel Tobola pre ceskatelevize.cz.

,,Znamenalo by to samozrejme navýšenie rozpočtu, s ktorým pracujeme. A to minimálne zhruba na trojnásobok oproti súčasnosti,” prezradil ďalej.

Tobola zároveň uviedol, dokedy musí padnúť definitívne rozhodnutie. ,,Teraz čakajú všetkých majstrovstvá sveta, ale my na tom stále pracujeme a najneskôr do konca mája chceme mať jasno, ako sme si to povedali so slovenskou stranou, aby aj jej predstavitelia vedeli čo a ako. Pre nás samozrejme platí, že čím skôr to bude doriešené, tým to bude lepšie.“