Main Content

Zápas Realu s Manchestrom City bude opatrný. Pozrite si náš tip dňa

utorok, 3. máj 2016 22:55 | Autor: Jakub Mihálik

Zápas Realu s Manchestrom City bude opatrný. Pozrite si náš tip dňa
Zápas Realu s Manchestrom City bude opatrný. Pozrite si náš tip dňa | zdroj: © TASR

Športovej ponuke tohto týždňa dominuje Liga majstrov a tenisový turnaj v Madride, preto aj dnes volíme tipy na tieto dve akcie.

Real Madrid – Manchester City (20:45)

Lahôdkou stredajšieho športového programu bude druhá semifinálová odveta medzi Realom a Citizens. Favoritom na postup je domáci tím, ktorý si navyše zo štadiónu City of Manchester priviezol slušný výsledok 0:0, keď bol Real nebezpečnejším tímom ako domáci, napriek tomu, že sa musel zaobísť bez Cristiana Ronalda, ktorý sa doliečoval zo svalového zranenia a v polčase prišiel aj o Karima Benzemu. Bez oboch hlavných hviezd sa Real dlho trápil aj cez víkend vo veľmi dôležitom zápase proti San Sebastianu, keď až gól Garetha Balea zabezpečil, že Real zostal v hre o titul po výsledku 1:0. Francúzsky stredný útočník nenastúpi ani v stredu a dá sa očakávať, že na jeho mieste zaskočí Jesé, ktorý svojou pohyblivosťou platil na súperove obrany v predošlých zápasoch. Otáznik visí nad Ronaldom, hoci Zidane v utorok fanúšikov ubezpečil, že Ronaldo je fit a hrať bude. Nepovedal však, či je dostatočne fit na to, aby odohral celý zápas alebo bude pripravený zasiahnuť do hry v druhom polčase. Tak, či onak, očakávam od zápasu veľmi opatrný priebeh, podobný ako pred týždňom. Obe mužstvá si uvedomujú dôležitosť tohto zápasu a to, že jeden gól môže rozhodnúť o postupe do finále. Citizens nastúpia zrejme bez Davida Silvu, čo ešte znižuje ich ofenzívny potenciál. V Madride sa budú zameriavať na pozornú defenzívu a ani domáci tím nepotrebuje od začiatku vyrukovať s veľkým tlakom a doháňať nejakú gólovú stratu. Ak niektorý z tímov skóruje ako prvý, v druhom polčase možno očakávať aj gólovú prestrelku. Ten prvý však bude s najväčšou pravdepodobnosťou skôr o tom neurobiť chybu ako prvý, preto očakávam, že nepadne viac ako jeden gól.

Náš tip:V prvom polčase padne 0-1 gól, v kurze 1,50.

Sam Querry – Lucas Pouille (13:30)

V stredu nás v druhom kole turnaja ATP v Madride čaká podobný zápas, ako sme zvolili vo včerajšej analýzy v prípade stretnutia Jack Sock – Benoit Paire. Ďalší americko-francúzsky zápas bude súbojom kvalitného servismana s kvalitným antukárom, preto aj v tomto prípade očakávam vyrovnaný duel. Sam Querry disponuje obrovsky kvalitným podaním, čo potvrdil v prvom kole, keď inému bombardérovi, Francúzovi Herbertovi, nasádzal 20 es a porazil ho po veľkej bitke 6-7,7-6 a 6-4. Do Madridu prišiel po trojtýždňovej pauze, keď naposledy doputoval do semifinále antukového turnaja v Houstone. Proti nemu sa postaví kvalifikant Lucas Pouille, ktorý hrá vo veľmi dobrej forme, čo potvrdil finálovou účasťou na turnaji v Bukurešti, kde minulý týždeň podľahol Fernandovi Verdascovi. Kurzovým favoritom duelu je práve Pouille, hoci v rebríčku ATP mu patrí 56. priečka, pričom Querry je o 21 miest vyššie. Pouille je jasne lepším antukárom, no Querry svoje nedostatky vynahrádza famóznym podaním a na jeho udržanie sa bude spoliehať aj v tomto zápase. Aspoň jeden tajbrejk v zápase by sme mohli vidieť, čo by zvýšilo naše šance na úspešný tip. Nedá sa očakávať, že by sa obaja tenisti v zápase príliš často brejkovali.

Náš tip:Počet gamov 21 a viac, v kurze 1,37.

Celkový kurz nášho tiketu:2.06 na Tipsport.sk