Main Content

Brankár Chelsea Courtois objasnil svoju budúcnosť, ostane, či odíde?

streda, 4. máj 2016 11:26 | Autor: Jakub Vaverka

Brankár Chelsea Courtois objasnil svoju budúcnosť, ostane, či odíde?
Brankár Chelsea Courtois objasnil svoju budúcnosť, ostane, či odíde? | zdroj: © TASR

Budúcnosť brankárskej jednotky londýnskej Chelsea Thibauta Courtoisa bola dlhé týždne predmetom mnohých diskusií. Belgický gólman pre denník Le Parisien jasne deklaroval, aké budú jeho ďalšie kariérne kroky.

Thibaut Courtois bol spájaný predovšetkým s možným odchodom do parížskeho PSG, španielskeho Realu Madrid či ku katalánskemu gigantovi FC Barcelona. Jeden z najospevovanejších mladých brankárov v Európe pre Le Parisien vyhlásil: „Nikdy som nemal žiadny kontakt s PSG. Hral som proti ním veľakrát – dvakrát minulú sezónu, dvakrát túto sezónu, priateľský zápas a duely Champions League. Je to dobrý klub, ktorý poľahky vyhral svoju ligu. Mne sa pozdáva pôsobenie v Anglicku. Paríž je skvelý, ale ja som šťastný v Chelsea.“

Možnosť odchodu Courtoisa podporili špekulácie o tom, že Belgičan chce chytať v Lige majstrov, čo mu minimálne počas nasledujúceho ročníka nebude na Stamford Bridge umožnené. The Blues však v úvode minulej sezóne dokázali, že do Thibauta vkladajú svoje nádeje, keď boli ochotní predať legendárneho Petra Čecha do konkurenčného Arsenalu.  Vyzerá to tak, že Belgičan sa nechystá Modrým otočiť chrbtom, práve naopak.

Courtois objasňuje otázku svojej budúcnosti: „Mám tu kontrakt na Ďalšie tri roky, takže ostávam na sto percent. Aj Manchestru United a Dortmundu sa stalo, že neštartoval v Lige majstrov, láme to moje srdce. Tento rok sa nám nepodarilo ubrániť majstrovský titul a dosiahnuť, čo sme potrebovali. Musíme dať opäť dokopy naše sily, vrátiť sa silnejší a opäť sa dostať do Ligy majstrov.“ Brankárskou dvojkou londýnskeho veľkoklubu by mal naďalej ostať reprezentant Bosny a Hercegoviny Asmir Begovič, ktorý prišiel ako náhrada za Petra Čecha zo Stoke City.