Main Content

Slovensko na MS podľa kanadského portálu? Štvrťfinále reálne, medaila možná

streda, 4. máj 2016 14:33 | Autor: Dávid Lech

Slovensko na MS podľa kanadského portálu? Štvrťfinále reálne, medaila možná
Slovensko na MS podľa kanadského portálu? Štvrťfinále reálne, medaila možná | zdroj: © TASR

Na zámorskom webe habseyesontheprize.com sa objavila analýza slovenského národného tímu pred svetovým šampionátom. Kanadskí novinári poukázali na plusy a slabiny nášho tímu.

Podľa zámorských novinárov na webe kanadského klubu sa Slovensko bude tento rok snažiť o to, aby opäť svojimi výkonmi vzbudilo pozornosť v hokejovom svete. Naposledy sa to našej reprezentácii podarilo v roku 2012, keď senzačne získala strieborné medaily.

Zdá sa, že sa tréner Zdeno Cíger vracia k starým prednostiam slovenského tímu. Hra Slovákov bola založená na rýchlosti, individuálnych zručnostiach v ofenzívnej zóne a tiež na dobrých výkonoch brankárov,“ píše kanadský portál o najväčšej sile nášho tímu.

Slabinu naopak vidia v psychike. Poukazovali pritom na našu nepochopiteľnú stratu trojgólového vedenia v prípravnom zápase proti Dánsku. Slovensko má tendenciu zbytočne strácať zápasy proti súperom nižšieho rangu. Otáznik visí aj nad naším bránkoviskom.

Rozhodujúcim faktorom pre náš národný tím by mal byť útočník Martin Réway. „Ak vynecháme zaujatosť ku Canadiens, Martin Réway musí byť uvedený na prvom mieste. Réway bude viesť presilovú hru a taktiež by mal byť centrom prvej útočnej formácie. Prvá útočná formácia Slovákov by mala nastupovať v zložení Martin Bakoš, Martin Réway a Marko Daňo.“ Veľký potenciál vidí zámorský web v Martinovi Bakošovi. Veľa možno očakávať aj od krídelníka Detroitu Red Wings Tomáša Jurča.

Dosiahnuť štvrťfinále by mal byť reálny cieľ, ale na MS je všetko otvorené a zisk medaily je pre nich stále možný. S určitosťou na šampionát pricestujú ako outsideri, ale stále majú schopnosť urobiť turnaj zaujímavým,“ píše o očakávaniach portál habseyesontheprize.com