Main Content

Hasiči z Essexu omylom stavili na titul pre Leicester. Stali sa z nich boháči

štvrtok, 5. máj 2016 10:18 | Autor: Jakub Vaverka

Hasiči z Essexu omylom stavili na titul pre Leicester. Stali sa z nich boháči
Hasiči z Essexu omylom stavili na titul pre Leicester. Stali sa z nich boháči | zdroj: © TASR

Zisk majstrovského titulu v podaní futbalistov Leicestru City je najväčším prekvapením na anglických trávnikoch za posledné roky. Sklamané sú predovšetkým stávkové kancelárie po celej krajine, ktoré musia nadšeným fanúšikom Líšok vyplácať obrovské čiastky za víťazstvá. Zaujímavý príbeh zažili aj dvaja hasiči z Essexu.

Po tom, čo The Foxes získali majstrovský titul, sa na sociálnych médiách a internetových stránkach začalo objavovať veľké množstvo príbehov. Jeden z najlepších priniesla britská televízia BBC, ktorej informácie sprostredkuje portál 101greatgoals.com. Dvaja hasiči z Essexu sa pri tvorení svojej stávky na začiatku sezónu pomýlili, no práve vďaka chybe sa stali bohatými.

V krátkosti, z nejakého šialeného dôvodu si hasiči Jordan Wright a Mitchell Baldock mysleli, že si stavili na prvé kolo Premier League medzi Leicestrom a Sunderlandom, kurz predstavoval 2000 k 1. Vysvitlo, že spomínaná stávka bola na celkové víťazstvo Líšok v Premier League, no túto chybu si ani jeden z tipujúcich neuvedomil. Zistili to, až keď Leicester zdolal Sunderland v otváracom zápase sezóny 4:2, no oni svoju výhru nedostali.

Obaja do stávky investovali päť libier, najlepší priatelia tak spoločne vďaka absurdnej chybe vyhrali dokopy 20 000 libier. BBC zisťovala, ako obaja naložili s výhrou. Wight ju plánuje vložiť do tréningového biznisu, ktorý rozbieha popri práci. Taktiež plánuje výlet do Las Vegas. Jeho kolega Baldock z Thurrocku za vyhratú čiastku che rozbehnuť podnikanie.