Main Content

Toni Kroos: Real Madrid má väčšiu kvalitu ako Atlético

štvrtok, 5. máj 2016 10:39 | Autor: Jakub Vaverka

Toni Kroos: Real Madrid má väčšiu kvalitu ako Atlético
Toni Kroos: Real Madrid má väčšiu kvalitu ako Atlético | zdroj: © TASR

Včera sa definitívne rozhodlo o tom, že v milánskom finále Ligy majstrov na seba narazia Real Madrid a Atlético Madrid. Nemecký stredopoliar Bieleho Baletu Toni Kroos vzhliada k ostro sledovanému súboju na San Sire a myslí si, že Pusinky majú väčšiu kvalitu ako Rojiblancos.

Real Madrid včera zdolal v semifinálovej odvete Manchester City na svojej pôde 1:0 a postúpil, rovnako ako jeho mestský rival, do druhého finále Ligy majstrov za posledné tri roky. Oba celky sa stretnú v sobotu 28.mája na milánskom San Sire. Uvidíme tak reprízu finále Ligy majstrov z roku 2014, kedy sa po výsledku 4:1 po predĺžení tešil z triumfu Biely Balet. Toni Kroos však pri tom nebol, vtedy bol ešte hráčom Bayernu Mníchov.

Nemecký majster sveta z roku 2014, ktorý si drží aj v aktuálnej sezóne vysoký štandard výkonov, hovoril o blížiacom sa veľkolepom finále pre portál Goal.com: „Vieme, že finále proti Atléticu bude tvrdé. Proti Barcelone a Bayernu Mníchov si počínali skutočne výborne. My však máme viac kvality, pôjdeme tam a dokážeme im, že sme lepší tím.“

Kroos však vie, že tím Diega Simeoneho sa vie na slávnejšieho mestského rivala výborne pripraviť, čo potvrdil aj v prebiehajúcom ročníku, keď dokázal zvíťaziť na Santiagu Bernabeuu najtesnejším rozdielom 1:0: „Neexistuje favorit, je to 50 na 50. Nie som prekvapený, že Atlético je vo finále.“ Oba celky sa stretli v aktuálnej sezóne dvakrát, Rojiblancos doma s Realom remizovali, na jeho pôde zvíťazili.