Main Content

Mahrezova budúcnosť je podľa agenta 50 na 50

piatok, 6. máj 2016 09:57 | Autor: Jakub Vaverka

Mahrezova budúcnosť je podľa agenta 50 na 50
Mahrezova budúcnosť je podľa agenta 50 na 50 | zdroj: © TASR

Riyad Mahrez sa stal Hráčom roka prebiehajúceho ročníka Premier League, absolútne zaslúžene. Alžírčan odohral životnú sezónu, v ktorej levím podielom pomohol Leicestru City k senzačnému majstrovskému titulu.

Budúcnosť afrického futbalistu je však momentálne nejasná, veľkokluby okolo neho krúžia ako supy okolo koristi, vylúčené však nie je ani jeho zotrvanie v kádri Leicesteru.

Riyad Mahrez bol už v januári monitorovaný Barcelonou, avšak negatívom interesu katalánskeho giganta je fakt, že Alžírčan by na Camp Nou prichádzal ako štvrtý útočník a v konkurencii Lionela Messiho, Luisa Suareza a Neymara by sa na ihrisko dostával len zriedka. Záujem prejavilo aj niekoľko tímov z talianskej Serie A či dokonca francúzsky šampión Paríž Saint- Germain.

K dnešnému dňu je budúcnosť účastníka MS 2014 v Brazílii nejasná, potvrdzuje to aj hráčov agent Kamel Bengougam, ktorého slová cituje portál anglického denníka Guardian: „Samozrejme, je tu možnosť Riyadovho odchodu. Povedal by som, že v tomto momente je to 50 na 50. Keď odohráte sezónu, akú má za sebou Riyad, pritiahne to pozornosť. Je veľmi šťastný v Leicestri, je to vynikajúci ročník.“

​Veľkú rolu v otázke Mahrezovej budúcnosti môže zohrať, že prostredie na King Power Stadium dôverne pozná, má isté miesto v zostave, zbožňujú ho fanúšikovia a v neposlednom rade to, že si Líšky zahrajú prvý raz v histórii v prestížnej Lige majstrov: „Budú hrať Champions League, takže bude spokojný, ak ostane. Má však vek na to, že ak príde ponuka hrať za veľký tím, budeme nad ňou uvažovať. Evidujeme záujem z Anglicka aj zo zahraničia. Uvidíme, ako sa to vyvinie počas najbližších týždňov.“