Main Content

Veľká pocta pre Rashforda. Vychválil ho Ronaldo

piatok, 6. máj 2016 13:45 | Autor: Timotej Gašper

Veľká pocta pre Rashforda. Vychválil ho Ronaldo
Veľká pocta pre Rashforda. Vychválil ho Ronaldo | zdroj: © TASR

Nie je to tak dávno, čo sa do uší futbalových nadšencov dostalo meno Marcus Rashford. Mladý útočník Manchestru United prežíva v 18 rokoch perfektné obdobie, čo si všimol aj jeden z najlepších útočníkov futbalovej histórie, brazílsky Ronaldo.

Ešte v prvej polovici sezóny bol Rashford „len“ členom kádru Manchestru United do 18 rokov. Početná maródka v ofenzíve „Red Devils“  ale prinútila Louisa van Gaala vziať na lavičku aj pár mládežníkov. Za A-tím nastúpil Marcus prvýkrát v zápase Európskej ligy, kedy sa počas rozcvičky zranil Anthony Martial. Vysoký tínedžer prežil rozprávkový debut, ktorý spečatil dvoma gólmi.

Vtedy ešte mladému Angličanovi málokto dával šancu a hovorilo sa len o náhodnej jednozápasovej forme. Tri dni po zápase s Midtjyllandom sa ale Rashford opäť objavil v základnej zostave United, no to už bolo proti Arsenalu Londýn. Mladá superstar svojimi dvoma gólmi a jednou asistenciou nielenže pomohla k senzačnej výhre 3:2, ale taktiež si nastálo vydobyla miesto v prvom tíme klubu z Old Trafford.

Marcus stihol v prvom tíme United nastrieľať 7 gólov v 15 zápasoch. Vynikajúci progres a kvalitnú formu mladíka však neospevujú len fanúšikovia „Červených diablov“. Pred niekoľkými dňami plátok SunSport.uk zverejnil rozhovor s brazílskou legendou Ronaldom, ktorý sa vyjadril aj na adresu 18-ročného Rashforda: „Je naozaj veľmi dobrý mladý hráč! Samozrejme v ňom vidím aj kúsok seba. Má potrebnú guráž, je rýchly a má taktiež skvelú loptovú techniku. Vždy je hladný po góloch a má aj zmysel pre tímovú hru, nieje len pozičným útočníkom. Je už takmer jasné, že Marcus má pred sebou skvelú futbalovú budúcnosť!“

Ronaldo sa zároveň vyjadril ku šanciam Anglicka na blížiacom sa Eure 2016. Domnieva sa, že Albión bude patriť medzi najväčších favoritov.  ,,Osobne by som bol rád, keby Anglicko triumfovalo. Ľudia u vás futbal zbožňujú, zaslúžili by si to,"  dodal.