Main Content

Datsyukov koniec v NHL ešte nemusí byť definitívny

piatok, 6. máj 2016 14:46 | Autor: Dávid Lech

Pavel Datsyuk
Pavel Datsyuk | zdroj: © TASR

Ruský hokejista Pavel Datsyuk premýšľa nad predčasným ukončením zámorskej kariéry. Jeho odchod do Ruska však stále nie je oficiálny. Definitívne stanovisko by mal podľa vlastných slov zverejniť po MS v hokeji. GM Detroitu Ken Holland ale vidí situáciu trochu inak.

Pavel Datsyuk je dlhé roky tvárou organizácie Detroitu Red Wings. Aj v tejto sezóne bol so ziskom 49 kanadských bodov druhým najproduktívnejším hráčom tímu a s priemerom 0,74 bodu na zápas ovládol túto tímovú štatistiku. 37-ročný Rus sa nechal počuť, že by rád kariéru dohral v rodnej krajine. Zdá sa, že nastala tá chvíľa, kedy srdce hrdého Rusa volá po domovine.

Fanúšikovia „červených krídel“ o tom nechcú ani počuť. Pavel Datsyuk v rozhovoroch upokojoval vášne hokejových priaznivcov a dementoval „potvrdené“ správy o jeho odchode zo zámoria. Fanúšikom sľúbil, že ich už nenechá dlho čakať. Konečné rozhodnutie oficiálne vyhlási po ukončení MS v hokeji 2016 v Rusku.

Už sa ma pýtali ako som sa rozhodol. Nemal som na to dostatok času. Nechcem sa uponáhľať. Je to pre mňa skutočne ťažké rozhodnutie a potrebujem viac času. Budem hrať na MS a premyslím si to. V júni sa znovu stretnem s generálny manažérom Kenom Hollandom a urobím konečné rozhodnutie,“ cituje slová ruského hokejového kúzelníka web thehockeynews.com.

Datsyuk odohrá svetový šampionát doma v Rusku, čo môže výrazne zavážiť pri jeho rozhodovaní. Ohľadom dilemy rodáka z Jekaterinburgu má ale spomínaný GM Ken Holland z Hockeytownu jasno: „Vzhľadom k mojim predchádzajúcim rozhovorom s Pavlom a Danom Milsteinom (agent Pavla Dacjuka)... Očakávam, že sa už nevráti,“ povedal reportérke Detroitu Free Press‘ Helene St. Jamesovej.