Main Content

Zinedine Zidane vyhral boj o svoju budúcnosť v Reale Madrid

sobota, 7. máj 2016 10:27 | Autor: Jakub Vaverka

Zinedine Zidane vyhral boj o svoju budúcnosť v Reale Madrid
Zinedine Zidane vyhral boj o svoju budúcnosť v Reale Madrid | zdroj: © TASR

Zinedine Zidane je trénerom Bieleho Baletu od úvodu tohto roka a za pomerne krátky čas sa mu podarili na štadióne Santiaga Bernabeua pozoruhodné veci. Niet divu, že náročné vedenie Merengues sa rozhodlo dať Francúzovi priestor aj v nasledujúcom ročníku.

Agentúra DPA informuje, že kontroverzný prezident Realu Madrid Florentino Perez nebude po sezóne hľadať nového kormidelníka a manažérom Bieleho Baletu bude v nasledujúcom ročníku Zinedine Zidane. Na pokračovaní charizmatického kouča na lavičke Merengues podľa zverejnených správ nič nezmení ani záver sezóny 2015/2016.

V ligovej súťaži je Biely Balet na treťom mieste, na vedúce duo Barcelona- Atlético stráca jeden bod. Do konca ligy však ostávajú len dve kolá a cesta k titulu vyzerá pre Madridčanov stále komplikovane. V Lige majstrov sa Real prebojoval do finále, ktoré odohrá 28.mája na milánskom San Sire proti mestskému rivalovi Atléticu.

Stále teda nie je isté, či Merengues získajú v aktuálnom ročníku aspoň jednu cennú trofej, no od momentu, kedy Zidane vystriedal na striedačke RM kritizovaného Rafaela Beniteza, urobil Biely Balet obrovský progres. Tím nehrá len ofenzívne, ale aj účelne, získava dôležité body, zvláda vyrovnané zápasy a šancu začali dostávať talentovaní mladí hráči (Vazquez, Jesé, Casemiro, Kovačič, Nacho).

Perez je so Zidaneom spokojný, o fanúšikoch nehovoriac. Kontroverzný stavebný magnát si uvedomuje, že prepustenie francúzskej ikony, ku ktorej väčšina podporovateľov Bieleho Baletu vzhliada s obrovským rešpektom, by bol krok vedľa. Ešte možno väčším, ako prepustenie talianskeho kormidelníka Carla Ancelottiho po minulej „beztrofejovej“ sezóne.