Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Maďarsko

sobota, 7. máj 2016 15:25 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Maďarsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Maďarsko | zdroj: © TASR

Máme za sebou prvý zápas na MS, v ktorom sme povinne porazili Maďarov v pomere 4:1. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Branislav Konrád (7) – Treba povedať, že Maďari ho veľmi nepreverili, keďže ich strely boli nemastné-neslané, ale to nie je jeho problém. To, čo mal, to vyriešil, išiel z neho pokoj, čo je dôležité, no bonus navyše nemal pri čom pridať.

Michal Sersen (5,5) – V druhej tretine urobil obrovskú chybu v rozohrávke, po ktorej súper mohol vyrovnať, čím by sa zmenil dej zápasu. Niečo podobné sa už nesie opakovať. Sersen celkovo nehral zle, bol našim druhým najvyťaženejším hráčom v poli, ale vie hrať aj oveľa lepšie.

Andrej Meszároš (6,5) – V prvých dvoch tretinách sa často pokúšal o streľbu, jednu napálil dokonca do spojnice. Snaha bola uňho viditeľná, aj preto odohral najviac minút z korčuliarov. No ako jeden z lídrov mal v tretej tretine výkonom zaveliť, aby nás Maďari netlačili, práve naopak.

Andrej Sekera (7) – Vyčítať sa mu dajú dve veci, že ako kapitán mal v tretej tretine viac zdvihnúť našu vlajku, no a pri inkasovanom góle tiež mohol riešiť situáciu lepšie. Ale inak pozitíve výrazne prevažovali, patril k úplne najlepším na ľade, ak nebol dokonca najlepší.

Martin Marinčin (5,5) – Na to, že je to obranca NHL, tak sa čakalo od neho trochu viac. Inkasovaný gól ide z veľkej časti na jeho konto, keď dovolil Bartalisovi ľahko nakorčuľovať okolo neho a Banhama neubránil pri bránkovisku. Má síce dve asistencie, ale na tých góloch nemá výrazný podiel.

Juraj Mikuš (6) – Nechal sa hlúpo vylúčiť v čase, keď Maďari boli v tlaku, čím ho ešte podporil. Ukázal jeden dobrý obranný zákrok a pozitívom je aj plusový bod. Hral z našich najmenej, ale svoju prácu si v celkovom súčte odviedol.

Dominik Graňák (6) – Bol pri našom prvom góle, na ktorom má veľký podiel. Vzhľadom na to, že je to náš najskúsenejší hráč, tak sa čakala väčšia minutáž. No väčšinou naskakuje na ľad len v rovnovážnej hre. Tam si svoje odviedol.

Ivan Švarný (6) – Tréneri ho využívali v zápase pomerne často, pričom našli v ňom oporu. Niežeby nejako vynikal, ale hlavne nerobí chyby, čo potvrdil aj tejto zápas. Odmenou mu bola asistencia pri štvrtom góle.

Christián Jaroš (5) – Prvý zápas na veľkom turnaji si predstavoval asi trochu inak. Mierna nervozita sa síce dá pochopiť, no nie ospravedlniť, podobne, ako absolútne zbytočné vylúčenie v tretej tretine za vyhodenie puku, čo sa nemôže na takejto úrovni stať. No ak budú jeho výkony rásť, potom to bude v poriadku.

Martin Bakoš (5,5) – Jeho výkon trochu závisí aj od výkonu centra. Keď ten mal najlepšie chvíľky, bol viditeľný aj Bakoš. No celkovo bol o chlp aj tak viditeľnejší, čo nebolo zapríčinené výškou.

Martin Réway (5) – Už ho nemožno brať ako mladého a neskúseného hráča, má byť jeden z lídrov, to je jeho úloha. No a tú nesplnil. Hlavne v druhej tretine mal síce zopár svojich skvelých vecí, ale v tretej ho už nebolo absolútne vidieť, až sa nechce veriť, že v nej hral viac ako štvrtinu času. Musí hrať lepšie, inak sa dopredu nepohneme.

Marko Daňo (5,5) – Vybojoval aktivitou presilovku, aj v iných momentoch naznačil potenciál, ale tiež sa od neho, ako člena prvej formácie, zvlášť proti Maďarom, čakalo viac. V defenzíve to bolo v poriadku, ale prvá formácia nie je na deštrukciu.

Tomáš Jurčo (7) – Nedal síce nájazd v prvej tretine, ale tým len naznačil, že bude aktívny. Strelil náš víťazný gól, keď ideálne tečoval Sekerovu strelu, pričom výbornú prihrávku mu opätoval pri treťom góle. Dve tretiny boli z jeho strany výborné, na tretej musí popracovať.

Marek Viedenský (6) – Vybojoval našu prvú presilovku a tiež vyhral kľúčové buly pri druhom góle, ktorý sa ukázal ako víťazný. Aj on v závere zápasu akoby odišiel z ľadu, ale celkovo si úlohy splnil.

Libor Hudáček (5) – Niečo tomu z jeho strany chýbalo, čo sa symbolicky ukázalo vtedy, keď netrafil skackajúci puk pred prázdnou bránou, ak by bol v pohode, uprace to do siete. Má síce dve plusky, ale pri tých akciách bol povestným piatym kolesom, ktoré sa len zviezlo. Vie hrať lepšie, musí hrať lepšie.

Vladimír Dravecký (6,5) – Človek si už ani nepamätá, kedy on v reprezentácii prepadol. Jeho aktivita je už povestná, snáď mu vydrží celý turnaj... Nebojácne ťahal puk kolmo dopredu a na prvom góle má výraznú zásluhu. Súdené mu síce nebolo, keď nepremenil ani nájazd, ale patril k pozitívnym zjavom v našej hre.

Tomáš Marcinko (6,5) – Pri prvom góle bol presne tam, kde mal byť. Dobre prepojil krídla tretieho útoku, ktorý sa v prvej tretine ukazoval najlepšie a celkovo to bola naša druhá najlepšia lajna v tomto zápase.

Marek Bartánus (6) – Svojou silou občas robil problémy Maďarom, no tiež boli aj menšie fázy, keď sa len akoby obzeral, kde sa to dostal. No určite nesklamal, pričom to svoje si odohral.

Tomáš Hrnka (6) – Po jeho vylúčení sme dostali jediný gól. No pri iných presilovkách súpera sme už neinkasovali, a to aj vďaka nemu. V prvom veľkom zápase kariéry si vôbec neviedol zle.  

Patrik Lušňák (6) – Úlohy v brániacej formácii si splnil veľmi dobre, pričom možno povedať, že aj zatienil borcov z elitného útoku v ofenzíve, hoci pri strelenom góle nemal veľa práce.

Andrej Šťastný (6) – Mal byť dôraznejší pri inkasovanom góle, ale inak mu niet veľmi čo vytknúť. Pri oslabeniach predal aj svoje skúsenosti a celkovo si celá štvrtá formácia svoje úlohy splnila.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon