Main Content

Ideálna zostava 31. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 9. máj 2016 00:45 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 31. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 31. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V tomto kole Fortuna ligy sme spoznali staronového majstra a tiež Myjava si zabezpečila historickú účasť v Európskej lige. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Miloš Volešák (Žilina) – V dôležitých momentoch hlavne za bezgólového stavu dokázal Žilinu ochrániť od prvého gólu. Ťažké zákroky predviedol hlavne pri šanci Jakubeka, keď ho možno ohrozil aj spoluhráč Švejdík, no a prekvapiť sa nenechal ani pri pätičke Dobrotku a strele Pirosku.

Obrancovia

Peter Kleščík (Trenčín) – Ako správny kapitán potiahol svoje mužstvo. V defenzíve si viedol dobre, bol tam, kde mal byť, čo sa symbolicky ukázalo v momente, keď kapitánovi na druhej strane Milinkovičovi vypichol loptu v čistej šanci. Držal trenčiansku vlajku a zapichol ju na Gerlach.

Lukáš Skovajsa(Trenčín) – Hoci sa Trenčín v druhom polčase zatiahol do defenzívy, gól neinkasoval, keďže defenzíva hostí si poradila so všetkými útokmi domácich. Dobrý výkon v strede obrany podal aj Skovajsa, ktorý sa pohyboval v správnych priestoroch a vyhrával aj osobné súboje.

Matúš Čonka(Trnava) – Jeho štart bol síce trochu otázny, ale nakoniec sa jeho nasadenie ukázalo byť jedným z dôležitých momentov. Na prvý gól zápasu asistoval strieľanou prihrávkou Schranzovi a druhý presný zásah domácich padol po jeho krídelnej akcii, keď dobre podporil útok.

Stredopoliari

Matúš Bero (Trenčín) – Strelecky sa síce opäť nepresadil, ale k víťazstvu Trenčína pomohol výraznou mierou ako úspešný asistent. Najprv si vybojoval loptu, ideálne ju potiahol a Van Kessel po jeho prihrávke už nemohol nedať. A o malú chvíľu vykúzlil geniálny oblúčik na Scheta, ktorý prakticky rozhodol.

Tomáš Marček (Myjava) – Kopaničiari proti Dunajskej Strede trochu preskupili rady, pričom všetky zmeny sa ukázali ako pozitívne. Marček spolu s Bilovským a Kóňom ovládli stred poľa. Kde Marčeka tréner postaví, tam hrá dobre, čo ukázal aj proti DAC-u, ktorému strelil aj jeden gól, čím pečatil postup do Európskej ligy.

Ryan Koolwijk (Trenčín) – Celá výstavba hry bola pri neúčasti Rabiua prakticky len na ňom, no svoju úlohu zvládol. Rozdával veľmi dobré lopty, či už z hry, alebo zo štandardných situácií. Odmenou za výkon mu bola gólová asistencia, keď milimetrovo našiel hlavu Van Kessela.

Frederik Bilovský (Myjava) – Počas jarnej časti väčšinou začínal na lavičke, o to mal možno proti Dunajskej Strede väčšiu chuť. Bilovský nešetril pohybom, čo sa ukázalo aj pri góle, keď vďaka pohybu sa spolu s Pekárom postarali o druhý gól Myjavy, ktorý zlomil posledný odpor hostí.

Útočníci

Gino van Kessel (Trenčín) – Zápas začal na hrote útoku a tiež začal gólový film zápasu. Bol v správnom čase na správnom mieste a do prázdnej brány nemal problém skórovať. Nie všetky veci síce vyriešil správne, ale aj pri druhom svojom góle bol tam, kde mal byť tam a hlavou bez problémov skóroval.

Štefan Pekár (Myjava) – Tréner do postavil proti Dunajskej Strede do útoku a Pekár hneď ukázal, že je stále produktívny. Prvú šancu síce ešte nedal, ale už o malú chvíľu otvoril skóre. Na ďalšie dva presné zásahy kopaničiarov neskôr prihral, keď najskôr obslúžil Bilovského a neskôr Marčeka.

David Depetris (Trnava) – Bol pri všetkých troch góloch Trnavy do siete Michaloviec. Pri prvom sa zapojil neúspešnou strelou do akcie, no zvyšné dva už dal sám. Najprv do prázdnej brány dorazil nepresné zakončenie Bella a o malú chvíľu využil kolmicu od Mikoviča, po ktorej pečatil výsledok.