Main Content

Pellegrini sa lúčil s Manchestrom City: Zaslúžime si byť v Lige majstrov

pondelok, 9. máj 2016 11:46 | Autor: Jakub Vaverka

Pellegrini sa lúčil s Manchestrom City: Zaslúžime si byť v Lige majstrov
Pellegrini sa lúčil s Manchestrom City: Zaslúžime si byť v Lige majstrov | zdroj: © TASR

Včerajší zápas medzi Manchestrom City a Arsenalom (2:2) bol posledným domácim duelom pre Manuela Pellegriniho vo funkcii hlavného trénera Citizens. Čilský manažér po záverečnom hvizde hovoril s novinármi o viacerých témach.

Manchester City si domácou remízou s Arsenalom skomplikoval boj o TOP 4 Premier League. Ak totiž vo vloženej dohrávke Manchester United zvíťazí na pôde West Hamu, Citizens v tabuľke kolo pred koncom súťaže preskočí a dostane sa na štvrtú priečku. Pellegrini mal po zápase dlhý prehovor, jeho slová cituje portál 90min.com: „Bol som sklamaný, že sme nevyhrali. Získať tri body by bol pekný spôsob povedať Zbohom. Zažil som tu tri nezabudnuteľné roky, ktoré však nejdem teraz analyzovať. To môžeme urobiť budúci týždeň, ligu sme ešte neskončili. Uvidíme, čo sa v utorok stane medzi West Hamom a United. Myslím si, že si zaslúžime byť v Lige majstrov, pretože 37 zápasov sme sa držali na pozíciách zabezpečujúcich účasť v LM.“

Minulý týždeň Citizens vypadli z Ligy majstrov po smolnej semifinálovej prehre 0:1 na pôde Realu Madrid, teraz stratili na svojom ihrisku dôležité dva body po zápase s Arsenalom: „Nemyslím si, že by boli hráči pod tlakom. Pri pohľade na môj tím neľutujem nič, hlavne prvý polčas. Dostali sme jednoduchý gól, no vrátili sme sa do tempa. Mali sme trochu smolu, mohli sme vyhrať. Hrali sme však proti veľmi dobrému tímu. Nepodarilo sa nám udržať našu výhodu.“ Čiernou škvrnou na domácej rozlúčke Manuela Pellegriniho bol fakt, že po záverečnom hvizde zápasu sa takmer celý Etihad Stadium vyprázdnil a rozlúčku kouča, ktorý dostal City prvý raz v histórii do semifinále Ligy majstrov, tak sledovala približne štvrtina kapacity štadióna.