Main Content

Washington Capitals splnil bláznivý sen 101-ročnej starenky (+VIDEO)

utorok, 10. máj 2016 13:06 | Autor: Dávid Lech

Washington Capitals splnil bláznivý sen 101-ročnej starenky (+VIDEO)
Washington Capitals splnil bláznivý sen 101-ročnej starenky (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Na sériu druhého kola play-off NHL medzi Washingtonom Capitals a Pittsburghom Penguins nikdy nezabudne 101-ročná hokejová fanúšička, ktorej tím z hlavného mesta USA na staré kolená splnil obrovskú životnú túžbu.

Gert Friedmanová dnes oslavuje svoje 101. narodeniny a organizácia Washingtonu Capitals jej predčasne na narodeniny splnila bláznivý sen. Po 100 rokoch čakania sa žena, ktorá je staršia ako liga samotná, dočkala a zúčastnila sa svojho prvého zápasu najlepšej hokejovej ligy sveta. Aby toho nebolo málo, oblečená v drese brankára „Caps“ Bradena Holtbyho s číslom 70 navyše mala možnosť sa počas prestávky medzi prvou a druhou tretinou zviesť na roľbe.

Bývalá učiteľka a docentka v Národnej galérii umenia a Hishornského múzea neskrývala obrovskú radosť zo skvelého zážitku: „Bol to fantastický zážitok, ktorý som ešte nikdy nezažila a taktiež skvelý spôsob ako osláviť moje narodeniny. Bola to obrovská zábava sedieť na roľbe a vidieť tisíce fanúšikov,“ cituje slová dnešnej oslávenkyne web sports.yahoo.com.

Žena, ktorá bola 60 rokov vydatá s Herbertom Friedmanom, svetovo uznávaným astrofyzikom a držiteľom Národnej medaily za vedu, je od roku 2000 vdovou. Život si napriek vysokému veku stále užíva a obrovskú radosť mala aj z účasti na zápase NHL: „Veľmi na mňa zapôsobila zručnosť a rýchlosť hráčov počas hry. Ďakujem organizácii Caps a NHL za vytvorenie môjho debutového a celoživotného úžasného zážitku,“ nestačila sa ďakovať duchom stále vitálna žena.