Main Content

Slovan prišiel o jedného z kľúčových útočníkov minulej sezóny

utorok, 10. máj 2016 13:34 | Autor: Dávid Lech

Slovan prišiel o jedného z kľúčových útočníkov minulej sezóny
Slovan prišiel o jedného z kľúčových útočníkov minulej sezóny | zdroj: © TASR

Bratislavský Slovan sa pred sezónou 2016/2017 posilnil v útoku o Čecha Radka Smoleňáka a Kanaďana Jonathana Cheechooa. Zároveň však ofenzívu opúšťa jeden z kľúčových hráčov „belasých.“

Slovinská dvojica Rok Tičar – Žiga Jeglič si počas svojho dvojročného pôsobenia v metropole Slovenska získala srdcia mnohých bratislavských priaznivcov. Zatiaľ čo druhý menovaný sa s vedením „belasých“ dohodol na ročnom predĺžení zmluvy, Roka Tičara už v budúcej sezóne v drese Slovana neuvidíme.

27-ročný center, ktorý na ľade vytvoril údernú formáciu so spomínaným krajanom a Andrejom Šťastným, vykorčuľuje budúci ročník na ľad Zimného štadiónu Ondreja Nepelu ako súper jediného slovenského účastníka v KHL. Podľa dostupných informácií na webe slovanpositive.com sa obojsmerný útočník s perfektným citom pre kombináciu dohodol na dvojročnej spolupráci s ruským Avtomobilistom Jekaterinburg. Nový kontrakt rodáka z Kranja by malo odobriť ešte vedenie ruskej nadnárodnej ligy, ktoré práve dnes zoficiálnilo príchod kanadského snajpera Jonathana Cheechooa z Dinama Minsk.

Tičar odohral v drese bratislavského Slovana v dvoch sezónach 116 stretnutí, v ktorých zaznamenal 61 kanadských bodov za bilanciu 25+36.