Main Content

Trenčínu pokazil oslavy Schet, pod vplyvom alkoholu havaroval a klub ho vyhodil

utorok, 10. máj 2016 13:42 | Autor: Filip Chudý

Trenčínu pokazil oslavy Schet, pod vplyvom alkoholu havaroval a klub ho vyhodil
Trenčínu pokazil oslavy Schet, pod vplyvom alkoholu havaroval a klub ho vyhodil | zdroj: © TASR

Minimálne jeden futbalista Trenčína to s oslavami prehnal. Holandský krídelník Mitchell Schet mal v pondelok ráno autonehodu, po ktorej mu policajti pri dychovej skúške namerali alkohol v krvi.

V nedeľu strelil jeden z gólov Trenčína pri pečatení titulu, no už o necelý deň neskôr si dal vlastný gól. Holandský krídelník Mitchell Schet oslavoval titul spolu so spoluhráčmi, pričom alkohol pri tom nechýbal. To sa síce dá ešte strpieť, ale ako vzor pre mladých futbalistov totálne zlyhal v pondelok nadránom.

Vtedy v skorých ranných hodinách podľa webu nastrencin.sme.sk havaroval na križovatke medzi Trenčianskou Turnou a Trenčianskymi Stankovcami, keď vošiel z vedľajšej cesty do jazdnej dráhy po hlavnej ceste idúcemu vodičovi z okresu Prievidza. V dôsledku toho došlo podľa tohto zdroja k zrážke a pri dopravnej nehode malo dôjsť k ľahkým zraneniam Scheta aj trojice v druhom aute.

Obaja vodiči sa podrobili dychovej skúške. Schet šoféroval Mercedes a nafúkal 1,38 promile alkoholu v krvi, pričom na vozidlách vznikla celková škoda 11 600 eur, informoval web nastrencin.sme.sk. „Vodičovi Mercedesu dopravní policajti zadržali na mieste vodičský preukaz. Dopravná nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Elena Antalová.

Stanovisko futbalového klubu AS Trenčín k dopravnej nehode svojho hráča Mitchella Scheta, ktoré prinášame bez redakčných úprav:

„Hoci sa klubu podarilo dosiahnuť obrovský úspech a emócie s tým spojené sú pre mnohých nezabudnuteľné, je samotné konanie hráča po ukončení osláv absolútne neakceptovateľné. S poľutovaním sme prijali správu o dopravnej nehode nášho futbalistu. Klubové pravidlá sú v takýchto prípadoch dané a o následnom vyvodení jeho zodpovednosti voči klubu a eventuálnom treste, sa rozhodne v nasledujúcich dňoch po dôkladnom oboznámení sa s udalosťou. V danom prípade ide o jednoznačnú zodpovednosť danej osoby. Napriek tomu sa klub postavil k skutku svojho hráča otvorene. Zástupca AS Trenčín navštívil zranené osoby v nemocnici a v mene klubu sa poškodeným ospravedlnil. K celému prípadu vieme na záver dodať iba to, že klub AS Trenčín po zvážení aktuálne známych okolností nebude pokračovať v spolupráci s hráčom Mitchellom Schetom.“