Main Content

Vsetín naozaj chce do našej ligy. Plánuje si kúpiť licenciu od iného klubu!

utorok, 10. máj 2016 17:47 | Autor: Dávid Lech

Vsetín naozaj chce do našej ligy. Plánuje si kúpiť licenciu od iného klubu!
Vsetín naozaj chce do našej ligy. Plánuje si kúpiť licenciu od iného klubu! | zdroj: © TASR

Zálusk na účasť v slovenskej Tipsport lige si robí tím spoza západných hraníc. Predstavitelia českého celku by chceli odkúpiť licenciu od Piešťan.

Po tom, čo sa hokejom pobláznenému VHK Vsetínu nepodarilo postúpiť do I. českej ligy, začali hľadať cestu ako pre divákov zatraktívniť svoju hru. Predstavitelia klubu prišli s nápadom pridať sa k slovenskej Tipsport lige a tento nápad začína naberať reálne kontúry.

Chceme sa posunúť ďalej. Odozva slovenských klubov je vcelku pozitívna,“ povedal pre isport.blesk.cz konateľ klubu Daniel Tobola. „Po sezóne, v ktorej sa nám druhýkrát v rade nepodarilo postúpiť do prvej ligy, sme sa začali zaujímať o túto možnosť. Vsetín je hokejové mesto a slovenská extraliga je najvyššia súťaž danej krajiny. Sú v nej atraktívni súperi. Stále premýšľame, čo bude ďalej a toto je jedna z variant. Naviac stále nevieme, ako bude vyzerať druhá liga. Nechceme ju hrať donekonečna. V apríli prebehli nejaké jednania so Slovákmi, je to otvorené,“ dodal Tobola.

Podľa dostupných informácií by sa malo ohľadom budúcnosti Vsetína na Slovensku rozhodnúť do dvoch týždňov. Vsetín ale pilne pracuje na tom, aby v budúcej sezóne výrazne zatraktívnil svoju hru pre náročných fanúšikov. „Túto myšlienku sme rozpracoval a začíname zisťovať odozvu u fanúšikov a sponzorov. Je to, samozrejme, aj otázka peňazí, ale ak by sme postúpili do našej českej ligy, tak by sme pracovali s podobným rozpočtom,“ porovnal ekonomickú stránku I. českej hokejovej ligy so slovenskou Tipsport ligou konateľ VHK.  

Podľa najnovších informácií zverejnených na webe isport.blesk.cz slovenskú kluby nemajú voči vstupu Vsetína do našej ligy žiadne výhrady a tak je teraz na ťahu výkonný výbor českého celku. Niekdajší legendárny klub našich západných susedov by chcel odkúpiť extraligovú licenciu od Piešťan, ktoré si tento rok zachraňovali kožu v baráži s dvomi prvoligistami.

Vsetín ale svojimi vyjadreniami dáva jasne najavo, že to so vstupom medzi slovenskú elitu myslí vážne. „Je to stále päťdesiat na päťdesiat. Nechceme do toho ísť kvôli dvojmesačnej sláve a za pol roka skrachovať,“ prezradil Tobola dlhodobé plány. O všetkom by sa malo rozhodnúť do konca mája, Vsetín by si ale rád usporiadal svoj rozpočet pre nasledujúci ročník už do konca tohto týždňa.