Main Content

Česi prezradili, čo stojí za ich skvelým vystúpením na MS v Rusku

utorok, 10. máj 2016 17:48 | Autor: Dávid Lech

Česi prezradili, čo stojí za ich skvelým vystúpením na MS v Rusku
Česi prezradili, čo stojí za ich skvelým vystúpením na MS v Rusku | zdroj: © TASR

Českým hokejistom patrí po troch zápasoch A-skupine prvá priečka, keď naši západní susedia vyhrali všetky tri zápasy. Česi sa prezentujú výborným herným prejavom a v jednom z rozhovorov prezradili, čo stojí za ich doterajším úspechom.

Česká hokejová reprezentácia priletela do Ruska s malou dušičkou. O zverencoch Vladimíra Vůjtka sa nehovorilo ako o favoritoch a hokejová verejnosť bola ohľadom šancí Čechov na zisk medaily skeptická.

Všetko sa ale zmenilo po troch vystúpeniach českého národného tímu na MS 2016 v Rusku. V prvom zápase po skvelom výkone zdolala Rusko 3:0, neskôr si vo vypätom súboji poradili s Lotyšskom 4:3 po samostatných nájazdoch a naposledy porazili Švédsko 4:2, keď predviedli fantastický obrat z 0:2.

Útočník Petr Koukal prezradil, v čom tkvie doterajšie úspešné ťaženie Čechov na svetovom šampionáte. „Je tu množstvo nováčikov, každý sa chce ukázať a odviezť na ľade maximum, čo môže byť výhoda oproti tomu mať nadupané štyri formácie z NHL,“ povedal pre nhlnews.cz útočník Avtomobilistu Jekaterinburg.

33-ročný center vidí obrovskú prednosť tímu v kolektívnosti hráčov. „Každý, kto sa dostal do národného tímu, hrá v klube väčšinou prvú lajnu a chodí na presilovky a do kľúčových situácií. Tu to nejde. V tom je naša výhoda, že vieme, že tam nemôže byť každý.

Koukalov spoluhráč Michal Kempný ale zároveň priznal, že v tíme predsa nájdeme jedného nenahraditeľného hráča. Je ním kapitán Tomáš Plekanec. „Myslím, že máme v šatni výbornú partiu chlapcov na čele s Tomášom Plekancom. Aj keď máme nejaký útlm, Pleky si vezme slovo a trošku si to urovná.“ Úlohou českého kapitána je teraz nepochybne upokojiť kabínu a po výborných výkonoch ju psychicky pripraviť na ďalšie náročné súboje. Najbližšie si zverenci Vladimíra Vůjtka zmerajú sily s Nórmi, s ktorými odohrajú štvrtý duel na MS vo štvrtok o 15:15 hod.