Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nemecko

utorok, 10. máj 2016 19:28 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nemecko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Nemecko | zdroj: © TASR

Máme za sebou tretí zápas na MS, v ktorom sme utrpeli prvú prehru. A to nie hocijakú, ale ponižujúcu a zároveň plne zaslúženú. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Branislav Konrád (2,5) – Za žiaden inkasovaný gól nemohol, ale ani žiaden nechytil. Spoluhráči nepomohli jemu, on nepomohol im.

Július Hudáček (3) – Hral takmer celú tretiu tretinu. Dostal jeden gól, niečo chytil, ale to zas musel chytať. Tréneri si môžu hodiť mincou, koho pošlú najbližšie do brány.

Michal Sersen (1,5) – Opustil priestor pri prvom góle, čím akoby naznačil, čo sa bude diať nielen uňho, ale u celého mužstva. Dve mínusky sú asi najlepším odzrkadlením nielen jeho výkonu.

Andrej Meszároš (1,5) – So Sersenom si ruky môžu podať, takmer úplne totožné štatistiky a aj výkon. Nechal sa vylúčiť pri tlaku súpera, čím ho len umocnil a dostali sme tretí gól. Pri štvrtom zas neukázal proti súperovi žiadnu aktivitu.

Andrej Sekera (3) – Pozitívne je, že skončil na nule a nie v mínuse. Ale kým v minulých zápasoch ho bolo vidieť, teraz bol aj on neviditeľný.

Martin Marinčin (3) – Vraj náš najlepší hráč podľa organizátorov, no túto cenu by si nezaslúžil nikto. Vystrelil síce sedemkrát, čo sa cení, ale čo z toho, že to boli len také obyčajné strely na rozohriatie brankára.

Juraj Mikuš (3) – Pripísal si asistenciu prvom góle. Ako jeden z mála vedel aspoň občas vystúpiť proti korčuľujúcim súperom, čo prešli cez stredné pásmo. Možno mohol dostať o niečo málo viac minút, nič by sa tým nepokazilo.

Dominik Graňák (2) – Je síce najstarší, ale opustil priestor pri treťom góle ako malý chlapec, čím súperovi uľahčil streliť gól z presilovky. Z tých, čo dohrali, hral najmenej, možno aj preto skončil s plusovým bodom na konte.

Ivan Švarný (1,5) – Často nestíhal striedať, aj preto má druhý najväčší priemer času stráveného na ľade pri jednom striedaní, až 51 sekúnd, čo je príliš veľa v dnešnom hokeji. Stý zápas v reprezentácii mu budú pripomínať aj dve mínusky.

Christián Jaroš (1,5) – Dal si vlastný gól a tiež mal problémy s pokrývaním súperov v obrane. Zahral si aj v útoku štvrtej formácie, ale nič nepomohlo.

Martin Bakoš (1,5) – Minutáž sa mu každou tretinou zvyšovala, výkon naopak klesal. Nemal akoby síl zaútočiť a ani pomôcť obrane.

Martin Réway (1,5) – Do obrany sa síce snažil vracať a vybojoval dve presilovky, ale negatív je výrazne viac. Od nepokrytia hráča pred bránou pri inkasovanom góle, cez prehraté buly pri víťaznom góle, nedokázal ani zabrzdiť súperových obrancov, ktorí sa rozbehli do nášho pásma. Proste to nie je Réway, toto nie je prejav lídra. Veď ten nemôže mať tri mínusky, čo je najviac zo všetkých.

Vladimír Dravecký (1,5) – V tretej tretine už nehral v prvom útoku, ale návrat do tretej lajny mu opticky pomohol, hoci veľkú šancu nedal. Neukázal ťah na bránu, aký ho predtým zdobil.

Tomáš Jurčo (3) – V prvej tretine hral dobre, čo ukázal v presilovke a mal aj šancu z bekhendu . Vo zvyšku zápasu odišiel z ľadu, občas mal problémy sa udržať aj na korčuliach. Nepomohol mu ani presun do prvého útoku.

Marek Viedenský (2) – Jeden jeho priemerný pobyt na ľade trval neuveriteľných 53 sekúnd, aj preto hral z našich najviac. No ani sa tomu nechce veriť, pretože skôr podal neviditeľný výkon.

Libor Hudáček (2) – Dobre hral jedine pri našich presilovkách v prvej polovici stretnutia. Inak ani pri ňom niet veľmi čo hodnotiť. Má byť jeden z útočných lídrov, no tento status ani zďaleka nenapĺňa.

Peter Cehlárik (3) – Pri svojom debute na MS si viedol dobre. Hneď prvé striedanie sa mu vydarilo, neskôr strelil so šťastím aj gól. No skončila prvá tretina a „skončil“ aj on. Na konci druhej tretiny ho prekorčuľoval Kahun, pričom jeho nemecký rovesník ho v tomto momente úplne zatienil, ale to sa dá povedať o celom stretnutí. S nejakým zázrakom má plusku na konte.

Tomáš Marcinko (2) – Nebolo ho prakticky vôbec vidieť. Pritom minimálne pri bránení zakladania útokov súpera v centrálnej zóne mal byť viditeľný.

Marek Bartánus (2) – Asistencia na gól potešila, kritika do vlastných radov počas duelu ešte viac. Dobre prihral Draveckému do šance, čím sa jasne naznačilo, ako by mal vyzerať tretí útok. Lenže nedokázal ubrániť Kahuna pri piatom góle, keď v tom momente bol pomalší a menej zorientovaný v priestore. Vlastne symbolika celého zápasu, a to nielen pri ňom, ale pri všetkých hráčoch.

Tomáš Hrnka (bez známky) – Mal šťastie v nešťastí, či naopak? Kvôli problémom s ramenom hral málo na to, aby sme ho známkovali, no už zrejme na turnaji skončil pre zranenie.

Andrej Šťastný (1,5) – Keď skončí člen štvrtej formácie s mínusovým bodom, niečo nie je v poriadku. No tu to bolo „v poriadku,“ samotný zápas „ocenil“ jeho výkon.

Patrik Lušňák (1,5) – Text pri Šťastnom platí bo bodky aj preňho.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon