Main Content

Dnes tipujeme Slovensko a finále volejbalovej ligy

streda, 11. máj 2016 07:33 | Autor: Dávid Lech

Dnes tipujeme Slovensko a finále volejbalovej ligy
Dnes tipujeme Slovensko a finále volejbalovej ligy | zdroj: © TASR

V stredu sa tipéri opäť môžu tešiť na pestrú ponuku stávkových kancelárií. Naša redakcia tentoraz tipuje ako sa definitívne rozuzlí finále najvyššej slovenskej volejbalovej súťaže a posvietili sme si taktiež na výsledok prvej tretiny slovenskej hokejovej reprezentácie s Bieloruskom.

Slovensko – Bielorusko (15:15)

Slovenská hokejová reprezentácia dostala po dvoch výhrach v súboji proti Nemecku studenú sprchu. Po prehre 5:1 sa  naši reprezentanti budú chcieť v súboji s Bieloruskom rehabilitovať po katastrofálnom utorkovom výkone. Bielorusi pre zmenu naposledy „nakúpili“ proti Kanade osmičku a vo svojich doterajších troch vystúpeniach na MS v hokeji nezískali ani bod a so skóre 5:20 im patrí v B-skupine posledná priečka. Oba tímy tak do poobedňajšieho stredajšieho zápasu nemusia hľadať motiváciu. V zápasoch oboch celkov navyše padá veľké množstvo gólov. V troch stretnutiach Slovákov videli diváci dovedna 17 gólov. Pri vystúpeniach Bielorusov na tohtoročných MS o góly taktiež nebola núdza - v troch zápasoch videli diváci 25 gólov. Slovensko zatiaľ v každej prvej tretine aspoň raz skórovalo a dvakrát inkasovalo. Bielorusi pre zmenu raz v prvej tretine uhrali proti Fínsku bezgólovú remízu, no v druhom a treťom zápase na MS už inkasovali od USA aj od Kanady. Možno očakávať, že od začiatku zápasu uvidíme aktívny hokej, v ktorom by mali hrať prím útočníci na oboch stranách. Bielorusku zatiaľ vôbec nefunguje defenzíva, ktorá inkasovala v troch zápasoch 20 gólov a brankárom na pohode nepridáva ani neustále striedanie a miešanie zostavy pred sebou. Kevin Lalande odchytal 91 minút, Vitalij Koval 60 minút a Dmitrij Milčakov ďalších 28 minút. V obrannom pásme Bieloruska to doposiaľ vyzeralo neorganizovane a rozhárane. Bielorusi nemajú v obrane žiadnu osobnosť a spoliehať sa tak budú predovšetkým na hviezdne mená útočníkov z KHL. Slováci si taktiež dokážu vypracovať dostatok streleckých príležitostí a naša redakcia tak predpovedá, že v prvej tretine padne minimálne jeden gól.

Náš tip:v prvej tretine padne 1 gól a viac v kurze 1,19 na Tipsport.sk

VK MIRAD PU Prešov – VK Bystrina SPU Nitra (17:00)

V stredu podvečer nájde rozuzlenie najvyššia slovenská volejbalová súťaž. Séria medzi Prešovom a Nitrou dospela do posledného rozhodujúceho siedmeho stretnutia, v ktorom budú mať prešovskí volejbalisti výhodu domáceho prostredia. Východniarsky celok mal naposledy v Nitre nôž na krku, no pred vyše 1400 divákmi dokázal vyrovnať sériu na 3:3 po výhre 2:3 na sety a finálovú sériu tak dotiahol do rozhodujúceho zápasu. V ňom budú mať psychickú výhodu domáci volejbalisti, ktorí si spod Zobora priviezli cenné víťazstvo a to napriek tomu, že v zápase prehrávali 1:0 aj 2:1. V prospech prešovského celku budú hovoriť okrem početných skúseností aj domáce prostredie. Prešovská hala je o niečo menšia ako tá nitrianska, Prešovčania v aktuálnej sezóne prehrali doma len v dvoch prípadoch a sú všeobecne považovaní za favoritov rozhodujúceho súboja. Očakávame, že Prešov na čele s oporou Martinom Sopkom st. a uzdraveným univerzálom Michalom Rajdugom, ktorý bol v nedeľu na palubovke rozdielovým hráčom, si nenechajú ujsť príležitosť obhájiť titul. Nitra v nedeľu premrhala skvelú príležitosť na jeho zisk, Prešov ušiel hrobárovi z lopaty a možno očakávať, že v stredu večer bude so svojimi fanúšikmi oslavovať majstrovský titul.

Náš tip: výhra domácich v kurze 1,70 na Tipsport.sk

Celkový kurz tiketu: 2.02 na Tipsport.sk