Main Content

A je to tu! Tri hviezdy z NHL prichádzajú posilniť Rusko na MS!

streda, 11. máj 2016 10:19 | Autor: Dávid Lech

A je to tu! Tri hviezdy z NHL prichádzajú posilniť Rusko na MS!
A je to tu! Tri hviezdy z NHL prichádzajú posilniť Rusko na MS! | zdroj: © TASR

Po vypadnutí Washingtonu Capitals vedenie Ruska nezaháľalo a okamžite oslovilo nové potencionálne posily. Tie neváhali ani minútu a čoskoro by sa mali pripojiť k ruskému národnému tímu.

Podľa správ na oficiálnom webe MS v hokeji IIHF ruská hokejová reprezentácia oslovila trojicu hokejistov Dmitrij Orlov, Jevgenij Kuznecov a Alexander Ovečkin z Washingtonu Capitals po vypadnutí z play-off NHL.

Hokejisti z hlavného mesta USA prisľúbili svoju účasť na domácich MS v hokeji a čoskoro by mali spoločne vycestovať do Moskvy, kde na Rusov čaká v základnej skupine A súboj s Dánskom, Švajčiarskom, Nórskom a Švédskom. 

Obranca Dmitrij Orlov má za sebou prelomový ročník. 24-ročný bek prvýkrát v kariére odohral plnú sezónu v NHL a so ziskom 29 kanadských bodov patril medzi opory zadných radov „Caps." Kapitána Washingtonu Alexandra Ovečkina dlho predstavovať netreba. 30-ročný kanonier ako jediný v lige dokázal streliť 50 gólov v sezóne, stal sa najlepším strelcom základnej časti, v ktorej odohral 79 duelov so ziskom 71 kanadských bodov. 23-ročný center Jevgenij Kuznecov bol počas sezóny expertmi NHL označený za najlepšieho tvorcu hry v NHL, odohral 82 zápasov a so 77 kanadskými bodmi sa stal najproduktívnejším hráčom Capitals. V celkovej produktivite ligy s bilanciou 20+57 obsadil desiate miesto. 

Pre Rusko je to už štvrtá posila z NHL, ktorá sa k národnému tímu pripojí počas šampionátu. Len nedávno svoju účasť prisľúbil útočník Nikolaj Kuljomin z New Yorku Islanders. V kádri ruskej zbornej už teraz figuruje osem mien z NHL a po príchode avizovaných posíl tak tréner Oleg Znarok bude môcť disponovať s dvanástimi hráčmi z najlepšej hokejovej ligy sveta.