Main Content

Prezident La Ligy: Verím, že Real Madrid dodrží pravidlá

streda, 11. máj 2016 11:38 | Autor: Jakub Vaverka

Prezident La Ligy: Verím, že Real Madrid dodrží pravidlá
Prezident La Ligy: Verím, že Real Madrid dodrží pravidlá | zdroj: © TASR

Cez víkend je na programe 38.kolo Primera División a majstrom stále môže byť ako Barcelona tak aj Real Madrid. Katalánci majú pred Bielym Baletom útly jednobodový náskok, preto posledné kolo sľubuje napínavé divadlo.

Líder z Barcelony nastúpi v poslednom kole na ihrisku Granady, druhý Real Madrid cestuje na Estadio Riazor, kde ho privíta Deportivo La Coruňa. Prezident La Ligy Javier Tebas sa pre denník ​Marca vyjadril v zmysle, že sa domnieva, že Biely Balet neporuší žiadne pravidlá, aby „motivoval“ futbalistov Granady, ktorým už v sezóne o nič nejde, aby odohrali duel proti Barcelone naplno.

Tebas tvrdí: „Verím, že Real Madrid bude postupovať v súlade s pravidlami a španielska legislatíva nebude porušená. Nebudeme tolerovať správanie, ktoré je proti futbalovej integrite, budeme sledovať všetky tímy, nielen Granadu.“ V španielskej tlači sa totiž objavili podozrenia, že Granada, ktorá má pred posledným kolom istú záchranu, bude k hráčom Barcy benevolentnejšia a takpovediac, prípadná prehra proti Kataláncom by jej hráčom nevadila. Pričom Real Madrid by vraj mohol Granadu motivovať istou finančnou formou. To je však zakázané.

O poslednom kole, ktoré bude v Španielsku veľmi napínavé hovoril aj kouč Bieleho Baletu Zinedine Zidane: „Som vždy pozitívny. Teraz sme druhí, no je tu ešte jeden zápas a môže sa stať čokoľvek. Vo futbale nikdy neviete. Musíme si byť toho vedomí, odovzdať všetko a čakať čo sa stane. Prvá časť je naša časť, zápas v La Coruni nebude ľahký.“

Zidane hovoril aj o dueli Granada- Barcelona: „Granada je v bezpečí (od zostupu) a odohrá zápas tak, ako bude musieť. Dôležité je, že my tiež. Vyhrali sme 11 duelov v rade a chceme ukázať, že pokračujeme v honbe za dvoma trofejami.“

Dodajme, že ak chce byť Real Madrid majstrom, musí vyhrať a čakať na zaváhanie FC Barcelona. Ak totiž budú mať oba celky rovnaký počet bodov, šampiónom budú Katalánci, ktorí majú v tejto sezóne lepšie vzájomné zápasy (4:0,1:2). Zaujímavosťou je, že prezident ligy Tebas neskrýva, že je odmalička fanúšikom Bieleho Baletu, čo potvrdil aj pred posledným El Clásicom.