Main Content

Novinári v Montreale sa zhodujú: Réwaya treba vymeniť!

štvrtok, 12. máj 2016 10:03 | Autor: Dávid Lech

Novinári v Montreale sa zhodujú: Réwaya treba vymeniť!
Novinári v Montreale sa zhodujú: Réwaya treba vymeniť! | zdroj: © TASR

Čas letí a väčšina generálnych manažérov už pripravuje svoj tím pre nasledujúci ročník NHL 2016/2017. Nezaháľa ani GM Montrealu Canadiens Marc Bergevin. Ten by sa podľa odporúčania montrealských novinárov mal pokúsiť vymeniť Martina Réwaya.

Pred MS v hokeji 2016 hokejový svet obletela správa, že organizácia Montrealu Canadiens predložila kontrakt Martinovi Réwayovi. Slovenský talent túto informáciu ale poprel a napokon sa ukázalo, že kanadský tím nad tým zatiaľ len premýšľal.

21-ročný rodák z Prahy momentálne zarezáva na svetovom šampionáte v Rusku, kde v štyroch zápasoch bodoval len raz a to napriek tomu, že ako center vedie našu elitnú formáciu. Vedenie „Habs“ dlhodobo mapuje výkony slovenského útočníka v Európe. Okrem výborných výkonov na ľade však registruje aj komplikovanú povahu nášho reprezentanta, ktorá manažment klubu výrazne odrádza od jeho angažovania.

Po novom sa na montrealskom webe habseyesontheprize.com objavil článok, kde novinári predstavujú päť mladých hráčov, ktorí by mohli byť použiteľní pri výmenách. Vo výbere figurovalo aj meno bronzového medailistu z MSJ 2015.

Okrem Zacharyho Fucaleho, Charlesa Hudona, Jakea Evansa a Marka Barberia kanadský portál odporúča aj trejd slovenského útočníka: „Nesporne talentovaný, no podľa reputácie aj netrpezlivý. Jednou z otázok je či by sa Réway dokázal integrovať do defenzívne ladeného systému Montrealu Canadiens, ktorý predvádzajú. Akokoľvek, jeho nepochybný talent by mal byť pre ostatné tímy dostatočne zaujímavý a kluby môžu byť ochotné mu dať šancu ukázať sa. Preto by ho mal Bergevin zaradiť do potencionálneho balíka pre výmeny,“ píše kanadský web.

Zároveň však kanadský web dodáva, že nemožno očakávať, že za vymenovaných hráčov Montreal zinkasuje „hotových hráčov,“ no v prípade neochoty ostatných manažérov privoliť na podmienky trejdu kanadského celku, obetovanie jedného zo spomínanej pätice by mohlo výrazne zlepšiť šance „Habs“ na uskutočnenie výhodných výmen.

Podľa habseyesontheprize.com by navyše výmena mohla prospieť aj samotnému hráčovi: „Pri všetkej úcte by to bol najlepší ťah aj pre samotného Réwaya, keďže Canadiens by sa zrejme snažili prebudovať jeho hru v AHL s pomocou trénera Sylvaina Lefebvreho, ktorý by ho pomocou svojej láskyplnej, no tvrdej a nekompromisnej ruky preformoval.

Martin Réway tak má naďalej zamotanú hlavu. Záujem o neho prejavil aj bratislavský Slovan, presadiť by sa však mohol skúsiť aj za morom a to zvlášť v prípade jeho výmeny, čo by znamenalo, že by sa dostal do klubu, ktorý by o neho mal skutočný záujem.