Main Content

Viedenský sa pridal k Jurčovi. Napísal tento odkaz fanúšikom

štvrtok, 12. máj 2016 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Viedenský sa pridal k Jurčovi. Napísal tento odkaz fanúšikom
Viedenský sa pridal k Jurčovi. Napísal tento odkaz fanúšikom | zdroj: © TASR

Slovenskí hokejisti si po dvoch výhrach v úvode šampionátu v Rusku zapísali dve prehry a postup do štvrťfinále MS si poriadne skomplikovali. Po prehre s Bieloruskom (2:4) kritizoval postoj fanúšikov útočník Tomáš Jurčo, v rozsiahlom vyjadrení mu sekundoval Marek Viedenský.

Útočník HC Slovan Bratislava prezentoval svoj názor na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook: „Jurky to super povedal, ani ja by som to nepovedal lepšie!!!! Je pravda, že sme to pokašľali, viem, že sme spravili chyby, ale to je tak všetko. Takým ľuďom, čo nevedia pochopiť, kto je to fanúšik, takých nekomentujem. Ja im ale doprajem, aby sa im darilo, nebudem im nadávať za to, že nedoprajú. Hokej je predsa hra, niekto vyhrá, niekto prehrá. Pre mňa je výhra, že robím to, čo ma baví. Niekedy to, bohužiaľ, nejde, ale mám svoju Ivanku, ktorá ma vždy podporí, mám svoju rodinu, maminu a ocina, ktorí ma pochvália, mám brata s jeho frajerkou, ktorí ma povzbudia a mám svojich kamarátov, ktorí si zo mňa spravia srandu, ale chápu, aké to je. Tým, čo nedoprajú iným doprajem, aby vyhrali v lote, aby vyhrali čokoľvek, aby sa im darilo v živote. Ale hlavne, aby boli zdraví a možno keď vyhrajú v lote, podporia ďalšiu generáciu hokejistov. Áno, slovenský hokej je na tom teraz zle, ale nie je to len chybou nás hokejistov, ani ľudí vo vedení, ale nás všetkých. Všetkých fanúšikov, ktorí prestali chodiť na hokej, ľudí, čo prestali podporovať hokej, ale aj hokejistov. Všetko to má svoju priamu úmeru. Je zlý hokej, neprídu fanúšikovia, nebudú peniaze, nebudú hráči a bude zlý hokej a bude chodiť ešte menej ľudí. Niekedy bolo iné byť hokejistom, mladí mali svoje vzory, a keď sa dostali do Extraligy, mali aj pekne zarobené a mali motiváciu. Hokejista je ale športovec, predsa tiež musí z niečoho žiť, a prečo si ľudia myslia, že to ide dole vodou? Pretože hokejisti sú zlí? Pretože slovenská Extraliga je zlá? Ja hrám hokej, pretože ma baví a áno, živí ma, ale to nie je pravý dôvod. Ja ho hrám pre fanúšikov, a tí, čo ma poznajú to vedia. Chcem, aby keď prídu na hokej, si oddýchli od dennodenného života a starostí pomimo. Ale na konci je to stále len hra, niekto vyhrá, niekto prehrá. Pre mňa je výhra, keď ten človek na 60 minút zabudne na problémy. A takisto sa mi hrá lepšie, keď je plný štadión, čo nás povzbudzuje, ako keď nadáva. Ale viem, že sú tam aj ľudia, ktorí stoja za nami stále. Pre tých hrám a pre takých budem vždy hrať, aj keď sa nebude dariť. S pozdravom XXV.“

Dodajme, že Slovensko má na MS 2016 v Petrohrade  po prvých štyroch dueloch bilanciu 2 výhry, 2 prehry a na konte 6 bodov. Do konca skupinovej fázy naši hokejisti odohrajú ešte tri zápasy, postupne s Kanadou (sobota), Fínskom (nedeľa) a USA (utorok). 25- ročný Marek Viedenský si v spomínaných dueloch zapísal tri kanadské body za tri asistencie.