Main Content

Chelsea a Adidas po budúcej sezóne rušia svoju spoluprácu

štvrtok, 12. máj 2016 08:37 | Autor: Jakub Vaverka

Chelsea a Adidas po budúcej sezóne rušia svoju spoluprácu
Chelsea a Adidas po budúcej sezóne rušia svoju spoluprácu | zdroj: © TASR

Zaujímavá informácia prišla z Londýna, kde vedenie Chelsea deklarovalo, že ročník 2016/2017 bude posledný, v ktorom bude nosiť dresy vyrobené nemeckou firmou Adidas. Ide však o nečakaný krok, The Blues mali pôvodne s Adidasom spolupracovať do roku 2023.

Chelsea na svojej oficiálnej webovej stránke potvrdila, že partnerstvo s firmou Adidas bude po sezóne 2016/2017 ukončené. Vyjadrenie manažmentu The Blues sprostredkoval portál 90min.com: „Chelsea Football Club môže potvrdiť, že sa s Adidasom dohodla na ukončení spolupráce po sezóne 2016/2017. Chceli by sme Adidasu poďakovať za fantastickú podporu a spoluprácu v posledných 10 rokoch, počas ktorých tím dvihol nad hlavu trofeje z Ligy majstrov, Európskej ligy, Premier League, Capital One Cupu či FA Cupu. Tešíme sa na posledný úspešný rok našej spolupráce.“

Nemecká textilná firma bola výrobcom dresov Chelsea od roku 2006 a kontrakt medzi londýnskym klubom a Adidasom mal vypršať až v roku 2023. Detaily ukončenia dohody momentálne nepoznáme, objavili sa však informácie, že Modrí budú musieť nemeckej firme zaplatiť 50 miliónov eur za to, že predčasne ukončili kontrakt.

V britskej tlači existujú šumy o tom, že Chelsea má mať na stole lukratívny kontrakt s iným výrobcom dresov. Spomínajú sa hlavne firma Under Armour, ktorá v Anglicku napríklad oblieka Tottenham Hotspur, či americký gigant Nike, ktorý vyrába dresy Manchestru City, Parížu Saint- Germain či FC Barcelona. Očakáva sa, že nového výrobcu dresov The Blues spoznáme v najbližšom období a nebude sa čakať až do konca budúceho ročníka.