Main Content

Prestupové možnosti Realu Madrid do obrannej formácie

štvrtok, 12. máj 2016 08:39 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové možnosti Realu Madrid do obrannej formácie
Prestupové možnosti Realu Madrid do obrannej formácie | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie je za dverami a po možných posilách sa začína obzerať aj španielsky gigant Real Madrid. Biely Balet bude čeliť obrovskému interesu európskych klubov o stopéra Varaneho, Los Blancos údajne pripravujú plán B, ak by reprezentant Les Bleus káder Los Blancos opustil.

V britskej tlači sa objavili informácie, podľa ktorých je Manchester United veľmi blízko k získaniu francúzskeho stopéra Raphaela Varaneho. Potvrdili to aj redaktori portálu 90min.com. O Varaneho, ktorý nedostáva v Madride príliš veľa príležitostí je veľký interes v celej Európe, Biely Balet jeho možný odchod nekomentoval.

Portál Fichajes.net vytvoril zoznam futbalistov, ktorí by mohli v prípade Varaneho odchodu poslúžiť ako alternatívy do obrany Merengues. Prvým spomínaným futbalistom je nemecký defenzívny univerzál Shkodran Mustafi, ktorý zažíva výborný ročník v drese Valencie. Jeho prestupová cena sa odhaduje na i 30 miliónov eur. Ďalším hráčom v zozname je talentovaný brazílsky stopér Marquinhos z PSG, ktorý by stál 40 miliónov a o jeho služby sa vytrvalo zaujímajú aj Barcelona či Chelsea.

Ďalej sa objavuje meno francúzskeho reprezentanta s baskickými koreňmi Aymericka Laporteho, ktorého pôsobenie v Athleticu Bilbao údajne čoskoro skončí. Baskovia chcú za jeho služby získať minimálne 40 miliónov eur, interes je skutočne obrovský. Za rovnakú čiastku by vraj Real Madrid mohol angažovať Varaneho krajana Kurta Zoumu. Talentovaný Francúz zažíval dobrú sezónu v Chelsea, no koncom roka sa zranil a stále nie je fit. 

Posledným hráčom v zozname španielskeho portálu je José Giménez z kádra mestského rivala Atlética Madrid. Los Colchoneros o jeho predaji konkurencii ani len nerozmýšľajú, pričom záujemcovia si musia pripraviť minimálne 60 miliónov eur. Špekuluje sa aj o tom, že ak Varane ostane, odíde skúsený Pepe, a teda by Biely Balet posilu do defenzívy tak či tak potreboval.