Main Content

Extraliga: Zostava týždňa podľa Sport7 (8.): Prvá zostava s nálepkou play-off

streda, 17. marec 2010 14:13 | Autor: Miroslav Held

Extraliga: Zostava týždňa podľa Sport7 (8.): Prvá zostava s nálepkou play-off
Extraliga: Zostava týždňa podľa Sport7 (8.): Prvá zostava s nálepkou play-off | zdroj: SITA

Tohto týždňová zostava už má nálepku play-off. Dostali sa do nej hráči, ktorí vo vyraďovacích bojoch najviac zaujali svojimi výkonmi.

Brankár:

Július Hudáček predviedol v dvoch zápasoch proti Popradu fantastický výkon, keď najmä v tom prvom likvidoval jednu tutovku za druhou. Košický gólman podržal svoj tím v samostatných nájazdoch a aj vďaka jeho výkonu majú Košice pred cestou pod Tatry výbornú východiskovú pozíciu.

Obrancovia:

Prekvapenia sa tento týždeň zrodilo v Banskej Bystrici, kde papierovo slabší tím Nitry dokázal vyhrať na skúseným kádrom baranov. Nitrania si predovšetkým konsolidovaným výkonom, v ktorom ťažko hľadať slabšie miestečka zabezpečili jedno víťazstvo. Veľkú zásluhu na tom mal najlepší obranca Nitry v dvojzápase Maksims Širokovs.

Tretí najproduktívnejší obranca základnej časti Ladislav Čierny dvoma asistenciami pomohol svojmu tímu k víťazstvu na bratislavskom ľade.

Útočníci:

Najlepším útočníkom sa tento týždeň stal Žigmund Pálffy. Skalickí tím začínal vyraďovacie boje na ľade Martinu. V oboch prípadoch sa Záhorákom podarilo vyhrať a v oboch prípadoch potiahol výrazne svoj tím práve Pálffy. 1+4 a 3+0 (jeden gól v s.n.) hovorí za všetko. 8 bodov v dvoch zápasoch urobilo z bývalého hráča NHL najproduktívnejšieho útočníka týždňa a jasnú hviezdu kola.

Aj druhý útočník už toho na klziskách nakorčuľoval dosť. Zvolenčan Peter Pucher, v oboch zápasoch proti víťazovi základnej časti Slovana Bratislava, predviedol vynikajúci výkon a bol ústrednou postavou svojho tímu. Po dvojzápasovej gólovej prestrelke je stav série 1:1.

Hráč HC Košice Juraj Sýkora strelil naposledy dva góly v jednom stretnutí pred 41 mesiacmi. Sýkora tak zvyšoval v zápase na 2:0 a o chvíľu aj na 3:0. Aj vďaka jeho gólom využil obhajca majstrovského titulu výhodu domáceho klziska naplno  a do Popradu pocestuje za stavu 2:0 na zápasy.