Main Content

Fury opäť prekvapil. Chýba mu motivácia a chce skončiť

piatok, 13. máj 2016 13:21 | Autor: TASR

Fury opäť prekvapil. Chýba mu motivácia a chce skončiť
Fury opäť prekvapil. Chýba mu motivácia a chce skončiť | zdroj: © TASR

Londýn 13. mája (TASR) - Britský profesionálny boxer Tyson Fury po odvetnom súboji s Ukrajincom Vladimirom Kličkom, ktorý sa uskutoční 9. júla v Manchestri, ukončí aktívnu činnosť.

Vyhlásil to pre iFL TV. Dvadsaťsedemročný Fury v novembri v nemeckom Düsseldorfe zaskočil mladšieho z bratskej dvojice Kličkovcov a získal opasky organizácií WBA (Super), IBF, WBO, IBO a magazínu The Ring v superťažkej hmotnostnej kategórii. Medzičasom však administratívnou cestou prišiel o poctu verzie IBF.

V profiringu dosiaľ nezdolaného pästiara unavuje predovšetkým tréningový proces: "Vo forme budem až v polovici júna. V telocvični sa zapotím, kým zhodím kilá. Úprimne, už ma to nebaví. Čaká na mňa posledné vystúpenie bez ohľadu na výsledok. Som unavený, po toľkých rokoch rutiny mi chýba motivácia. Chcel som skončiť už po prvom zápase s Kličkom. Nemôžu ma prekonať, pokračoval som iba pre peniaze. Pozrite sa, aký tučný je môj otec, akí tuční sú moji bratia. Tak budem vyzerať aj ja po tomto súboji. Furymeister končí, sľubujem, ale budem bojovať."