Main Content

Slovenská liga má prvý prípad „Suarez“!

sobota, 14. máj 2016 10:33 | Autor: Filip Chudý

Slovenská liga má prvý prípad „Suarez“!
Slovenská liga má prvý prípad „Suarez“! | zdroj: © TASR/twitter

Naša najvyššia súťaž sa „dočkala“ prvého prípadu, keď jeden hráč mal uhryznúť priamo počas zápasu druhého a bol disciplinárne potrestaný. Priekopníkom je Trnavčan Baez, ktorý dostal takýto trest.

Zápas 30. kola Fortuna ligy Trenčín – Trnava mal dohru na disciplinárke. Rakúsky útočník Trenčína sa na sociálnej sieti posťažoval, že ho Argentínčan Aldo Baez z Trnavy počas zápasu pohrýzol. „Bol to normálny osobný súboj, pri ktorom som odstavil súpera telom a on ma zrazu pohrýzol. Najskôr som si myslel, že sa to nestalo, ale potom som zdvihol ruku a zistil, že ma skutočne pohrýzol,“ opísal udalosti Maierhofer a ako dôkaz zverejnil aj foto daného miesta.

Argentínsky futbalista v službách Trnavy Aldo Baez sa vyjadril pre klubovú stránku takto: „V prvom rade chcem povedať, že v spomínanom súboji so Stefanom Maierhoferom som tohto hráča nefauloval a ani následne neprišlo z mojej strany k incidentu – pohryznutiu súperovho hráča. Stefan Maierhofer ma rukou chytil pod krk a následne mi hlavu udrel o jeho prsia a takto sme dopadli na zem. K ničomu inému, ako k faulu zo strany súpera na moju osobu neprišlo, ja som súperovmu hráčovi nijako neublížil. Na tomto vyjadrení trvám a v žiadnom prípade sa necítim byť vinný.“

No disciplinárka SFZ to posúdila inak a Baezovi zastavila činnosť na 6 týždňov, navyše hráč zaplatí 1500 eur pokutu. Priťažujúcimi okolnosťami pre Baeza podľa disciplinárneho poriadku bolo to, že bol v ostatných dvoch ročníkoch disciplinárne trestaný a tiež to, že sa disciplinárne previnil ľstivo, surovo alebo hrubo nešportovo, tak sa to píše v časti disciplinárneho poriadku, podľa ktorého bol potrestaný. No tiež treba povedať, že DK SFZ použila pri ňom nižšiu hranicu trestu, keďže pokuta mohla byť maximálne 5000 eur a trest od 3 týždňov až do 6 mesiacov za tento druh previnenia.