Main Content

Potvrdené, slovenský futbal má ďalšieho hráča v bundeslige!

sobota, 14. máj 2016 11:10 | Autor: Filip Chudý

Potvrdené, slovenský futbal má ďalšieho hráča v bundeslige!
Potvrdené, slovenský futbal má ďalšieho hráča v bundeslige! | zdroj: © TASR

Náš futbal sa bude môcť od budúcej sezóny pochváliť tým, že v najvyššej nemeckej súťaži bude mať ďalšieho futbalistu. V piatok to obe strany potvrdili podpisom zmluvy.

V tejto sezóne bola na súpiskách bundesligových klubov trojica Slovákov. V Herthe Berlín Peter Pekarík, v 1. FC Kolín Dušan Švento a v SV Darmstadt 98 Milan Ivana. A už teraz je isté, že v budúcej sezóne pribudne minimálne jedno meno.

SC Freiburg síce suverénne vyhral druhú bundesligu a v najrýchlejšom možnom čase sa vrátil do najvyššej súťaže, ale nebolo úplne isté, či Karim Guédé zostane v jeho kádri. No od piatka to už neplatí, pretože Guédé podpísal s Freiburgom novú zmluvu a opäť si zahrá v jednej z najlepších líg sveta.

Guédé prišiel do Freiburgu zo Slovana v lete 2012 a odohral za klub 106 zápasov „Karim Guédé je spoľahlivý hráč a môžeme sa naňho spoliehať hlavne pri fyzickej hre, čím pomáha nášmu tímu,“ povedal po podpise novej zmluvy športový riaditeľ klubu Jochen Saier. „Máme naozaj dobrý tím a každý urobil všetko pre návrat do bundesligy. Mojím najväčším prianím bolo, aby som aj naďalej zostal s chalanmi a spolu sme sa ukázali aj v najvyššej súťaži,“ povedal pre klubový web Guédé.