Main Content

Dnes vyberáme tip na zápas Slovensko - Kanada s kurzom 2,20

sobota, 14. máj 2016 11:20 | Autor: Dávid Lech

Dnes vyberáme tip na zápas Slovensko - Kanada s kurzom 2,20
Dnes vyberáme tip na zápas Slovensko - Kanada s kurzom 2,20 | zdroj: © TASR

Slovenských reprezentantov čaká večer o 19:15 hod náročný boj o potrebné body do tabuľky s obhajcami titulu z Kanady. Káder „javorových listov“ v sebe skrýva ohromný ofenzívny potenciál. Naša redakcia vyberá práve v tomto stretnutí tip na dnešný deň.

Kanada – Slovensko (19:15)

Kanadská hokejová reprezentácia zatiaľ prechádza svetovým šampionátom ako nôž maslom. V prvých štyroch stretnutiach nestratila ani jeden bod a súperom v štyroch dueloch nastrieľala 25 gólov, čo činí priemer vyše 6 gólov na jeden zápas. Kanaďania navyše inkasovali len štyrikrát a sú jednoznačným favoritom večerného sobotňajšieho súboja proti Slovensku, ktoré má po štyroch vystúpeniach na tohtoročných MS bilanciu 2 výhier a 2 prehier.

Slováci si výrazne skomplikovali situáciu v skupine B a po prehrách 1:5 s Nemeckom a 2:4 s Bieloruskom sa vzdialili postupu do štvrťfinále. V posledných dvoch dueloch navyše inkasovali deväť gólov, čo pred zápasom s ofenzívne ladenou Kanadou rozhodne nie je potešujúca bilancia.

Kanada disponuje 4 vyrovnanými útokmi, no napriek tomu v ich kádri nájdeme niekoľko ofenzívnych ťahúňov. Medzi nich patrí nepochybne líder tímovej produktivity Derick Brassard (7 kanadských bodov) či najlepší strelec „javorových listov“ na tohtoročnom šampionáte Taylor Hall s 5 gólmi.

Svoju zručnosť v každom zápase potvrdzuje aj 19-ročný generačný talent Edmontonu Oilers Connor McDavid. Ten má zatiaľ na konte 5 kanadských bodov za asistencie a na svoj premiérový gól zatiaľ len čaká. Na široké klzisko si každým zápasom zvyká stále viac a viac, čo sa odráža aj na jeho výkonnosti. Už niekoľkokrát sa prezentoval skvelými individuálnymi akciami, v presilových hrách sa taktiež prezentuje vynikajúcimi výkonmi a jeho skvelému hernému prejavu chýba už len gól. V doterajších štyroch stretnutiach vyslal na súperovu bránu sedem streleckých pokusov, je dostatočne strelecky aktívny a je len otázkou času, kedy sa mu podarí gólovo presadiť.

McDavid nastupuje vo formácii s Mattom Duchenom a Bradom Marchandom, s ktorým vytvoril veľmi efektívny útočný trojlístok, ktorý by mal hrať prím aj v sobotňajšom súboji so Slovenskom. Na ľade trávi priemerne za jeden zápas takmer 18 minút a patrí medzi najvyťaženejších útočníkov kanadského výberu.

Očakávame, že kreativita a šikovnosť kanadského supertalentu sa pretavia aj do gólovej radosti 19-ročného útočníka, ktorému doposiaľ k zapísaniu sa do streleckých listín chýbal len kúsok šťastia. Defenzíva Slovenska by mohla byť pre mladého hokejistu ľahkým sústom a preto odporúčame, že Connor McDavid dokáže dopraviť puk do slovenskej brány, Tipsport na to vypísal kurz 2,20.

Náš tip: Connor McDavid dá gól s kurzom 2,20 na Tipsport.sk