Main Content

Ideálna zostava 32. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

sobota, 14. máj 2016 13:07 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 32. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 32. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V predposlednom kole zaujalo to, že obaja zvyšní pohároví kandidáti prehrali o tri góly a tiež to, že Myjava si zabezpečila historickú medailu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Ľuboš Hajdúch (Ružomberok) – Za inkasovaný gól v žiadnom prípade nemohol, naopak, nebyť jeho, Liptáci odídu z kopaníc s väčším prídelom. Fantasticky vychytal v čistej šanci Bilovského a o pár sekúnd si poradil aj so zakončením Daniela. V druhom dejstve vyrazil nebezpečnú strelu Pekára.

Obrancovia

Martin Šulek (Trenčín) – Bol to práve tento najmladší hráč na ihrisku, ktorý rozbehol gólovú kanonádu na umelej tráve. Šulek si svoj prvý gól určite zapamätá, pretože patril do kategórie exportných, keď namieril spoza pokutového územia presne do horného rohu žilinskej brány.

Ivan Ostojič(Myjava) – Prišiel len počas zimy, ale aj tak má zásluhu na historickom bronzovom umiestnení kopaničiarov. Pozíciu defenzívnej opory potvrdil aj proti Ružomberku. Dokázal ubrániť nielen obrovitého Jakubka, ale od druhého polčasu aj rýchlonohého Lačného.

Jakub Podaný(Slovan) – Tento týždeň sa objavili nepodložené správy, že vraj by mal v Slovane skončiť, no ak je na nich čo i len štipka pravdy, potom kompetentní asi nie sú úplne pri zmysloch. Aj pod takýmto tlakom hral v Michalovciach dobre, opätovne ukázal hru moderného krajného obrancu, pričom sa dostal pri svojich nábehoch neraz až na hrot.  

Stredopoliari

Nikolas Špalek (Žilina) – Jediný hráč Žiliny, ktorý sa v Trenčíne domácim aspoň vyrovnal. Špalek odohral svoj najvydarenejší zápas v krátkej kariére. Strelil v ňom dva góly, no mohol napodobniť Van Kessela, pretože tiež mal šance na to, aby strelil v zápase štyri góly, ale nebol až tak efektívny ako jeho súper na druhej strane.

Matúš Bero (Trenčín) – Strelecky sa síce opäť nepresadil, ale k ďalšiemu víťazstvu Trenčína pomohol výraznou mierou ako úspešný asistent, keď holandskému krídelníkovi Van Kesselovi prihral na dva góly, čím mu pomohol k tomu, aby sa pred neho dostal v tabuľke strelcov.  

Patrik Vajda (Podbrezová) – Trnava prišla do Podbrezovej po sérii troch víťazstiev, ale železiari ju prefackali. A to hlavne vďaka Vajdovi. V stredovej zóne vyriešil množstvo situácií a svoj výkon korunoval dvoma gólmi. Najprv využil chybu Jakubecha a aj v druhom prípade sa najlepšie zorientoval v pokutovom území.

Ibrahim Rabiu (Trenčín) – Bol jedným z rozdielových hráčov šlágra kola, keď vymyslel väčšinu ofenzívnych akcií Trenčína. Pri prvom góle si pripísal asistenciu, keď z rohu našiel voľného Šuleka, pri druhom bol základom jeho výborný pas, podobne, ako pri piatom presnom zásahu.

Útočníci

Gino van Kessel (Trenčín) – Úplne zničil žilinské sny o pohárovej Európe. Všetky štyri góly, ktoré strelil, padli ako cez kopirák. Obrana hostí bola vysoko, navyše nekompaktná, čo mu maximálne vyhovovalo, keďže štyri nakopnuté lopty za obranu premenil na štyri góly vďaka rýchlosti, voľnému priestoru a efektivite.

Andrej Rendla (Podbrezová) – Kedysi veľký talent nášho futbalu, ktorému kariéru prerušovala séria zranení kolien, sa pomaly rozbieha. Trnavskú obranu prevýšil, a to aj doslovne. Pri druhom góle totiž vyskočil najvyššie a prihral hlavou na gól Vajdovi. V závere pečatil výsledok po prihrávke Viazanka.

Juraj Piroska (Skalica) – Nebyť tohto hráča, v poslednom kole by o nič nešlo. Nádhernou strelou v nadstavenom čase udržal nádeje Skalice na záchranu pri živote. Piroska sa po zranení evidentne rozohráva, pretože aj pri prvom góle bola základom jeho kolmica na Hudáka, ktorý obslúžil Masaryka.