Main Content

Prečo je niekto vôbec prekvapený, veď sa o tom hovorilo dlhé roky

nedeľa, 15. máj 2016 00:07 | Autor: Filip Chudý

Prečo je niekto vôbec prekvapený, veď sa o tom hovorilo dlhé roky
Prečo je niekto vôbec prekvapený, veď sa o tom hovorilo dlhé roky | zdroj: © TASR

V súvislosti so slovenským hokejom sa celú ostatnú dekádu nehovorilo o ničom inom, no a keď to teraz logicky prišlo, niektorí sú ešte prekvapení, čo sa to deje. Zbytočne, je to proste len realita.

Komentár Filipa Chudého

V treťom zápase za sebou na tohtoročných MS sme prehrali. No kým prehry proti Nemecku a Bielorusku možno boli trochu prekvapivé a nie až tak očakávané, v stretnutí proti Kanade sa zrodil taký výsledok a aj priebeh, aký sa vlastne aj čakal.

V Kanade sa hokej zrodil, preto je logické, že vlastne od prvých chvíľ boli v tomto športe pred nami. My sa s nimi nemôžeme rovnať takmer v ničom. Len občas sa v minulosti stalo, že sme poskladali náš najsilnejší možný tím, oni poslali nejaké svoje éčko a hrala sa na MS vyrovnaná partia, ktorú sme sem-tam vyhrali.

Aj na týchto MS majú Kanaďania rezervný výber, koľký v poradí, to nech si už určí každý sám. Vie sa o ňom to, že minimálne tak, ako chce dosiahnuť úspech, ba možno aj viac, ho zaujímajú petrohradské ľahšie odeté „pamiatky“ a nízka cena miestnej vodky, ktorej „ochutnávka“ prebieha priamo z fľaše.

No na ľade nás aj tak títo chlapci prevýšili vo všetkých činnostiach. Boli rýchlejší, technickejší, disciplinovanejší, pohyblivejší, tímovejší, proste všetky pozitívne prívlastky išli v ich prospech. Už prvá minúta súboja naznačila, že budeme potrebovať veľké šťastie, aby sme mohli pomýšľať aspoň na bod.

Naši hokejisti sa síce snažili, ale to nemožno na úrovni MS chváliť. Toto totiž nie je nejaká súťaž z materskej školy, kde odmenia lízankou aj tých najhorších. V útoku sme boli absolútne bezzubí, za celý zápas sme si vypracovali jedinú skutočnú šancu, ktorú mal Dravecký. Na takejto úrovni je to veľká slabota, pričom je absolútne jedno, kto proti vám hrá, vždy sa musí vyprodukovať toho viac.

Niekto síce pred týmto zápasom veril, že by naši hokejisti mohli niečo uhrať, ale realita bola trochu iná. No nemožno byť z toho prekvapený, veď o tomto stave, ktorý nastal, sa hovorilo dlhé roky.

Slovenská hokejová reprezentácia nemá kvalitu na to, aby mohla byť radená do svetovej špičky, no stále má kvalitu na to, aby sa dostala medzi osem najlepších na MS. Na týchto prebiehajúcich to už síce byť nemusí, ale v konečnom súčte na ne zrejme budeme časom spomínať v dobrom. Ak by sa totiž urobila generačná výmena trochu skôr, dnes sme nemuseli platiť také vysoké dane.