Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Kanada – Slovensko

nedeľa, 15. máj 2016 00:20 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Kanada – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Kanada – Slovensko | zdroj: © TASR

Máme za sebou piaty zápas na MS, v ktorom sme utrpeli tretiu prehru, keď nám Kanaďania nedali žiadnu šancu. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Július Hudáček (4) – Zopár dobrých zákrokov mal, ale žiadny taký, po ktorom by sme zhíkli od nadšenia. Nie je takou oporou, akú nás výber potrebuje na dobrý výsledok. Úspešnosť zásahov proti Kanade na úrovni necelých 85 percent hovorí za všetko.

Andrej Sekera (3) – Náš najvyťaženejší hráč v tomto stretnutí si „pripísal“ asistenciu pri druhom góle Kanady, keď katastrofálne rozohral. Nepotešili uňho ani dve vylúčenia, pričom nestíhal často za súperom ani on.

Martin Marinčin (4) – Ani druhý člen našej obrannej dvojice z NHL neraz nestíhal tempu súperových hráčov, ale celkovo vyznel trochu lepšie ako Sekera. V záverečnej tretine si zahral do sýtosti, čo pomerne slušne zvládol, hoci súper už netlačil v tom čase na pílu.

Andrej Meszároš (4) – Ani Meszároš občas nevedel, kde mu hlava stojí. No patril k tomu lepšiemu, aj preto skončil na nule, čo je po takomto stretnutí malé pozitívum.

Ivan Švarný (4) – Ako jednému z mála našich hráčov mu nemožno vyčítať, že by sa nesnažil strieľať. Veď vystrelil až štyrikrát, čo je z našich najviac, pričom iba dvaja Kanaďania sa mu v tomto maximálne vyrovnali (Brassard, Perry).  

Juraj Mikuš (4) – Po Meszárošovi si z obrancov už len Mikuš udržal nulu v štatistike plus/mínus bodov. To mu slúži ku cti, menej už to, že sa tie občas povozil na kolotoči.

Dominik Graňák (2,5) – Niečo podobné, no v ešte trochu väčšej miere, sa „podarilo“ aj Graňákovi. Ten si na svoje konto pripísal len dve mínusky, nič viac nepridal.

Christián Jaroš (2,5) – To Jaroš má okrem dvoch mínusiek na svojom konte aj krvavé zranenie v tretej tretine. Za necelých 11 minút na ľade to nie je bohviečo.

Tomáš Jurčo (2) – Mal vraj byť pre Kanadu náš najväčší strašiak vďaka svojej technike, no stal sa presný opak. Súper ho úplne vygumoval a navyše si ho Scheifele technickou parádou vychutnal pri štvrtom góle.

Marek Viedenský (2) – Vraj náš najlepší hráč, aspoň organizátori tak oceňovali. V zápase nazbieral tri mínusky, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade.

Libor Hudáček (2) – Raz ochránil brata pred zrejme inkasovaným gólom. No okrem toho už niet veľmi čo hodnotiť, maximálne jeho jednu strelu a dve mínusky.

Martin Bakoš (3) – Aktivitou vybojoval presilovku, v každej tretine vystrelil jedenkrát, čo je potešiteľné, no stále zaostáva za tým, čo sa žiada od krídleníka elitnej formácie.

Martin Réway (2,5) – S jeho výkonom na MS môže mať radosť maximálne iba Slovan, pretože NHL je preňho čoraz nereálnejšia. V ofenzíve akoby ani nebol, ale aspoň v defenzíve občas pomohol.

Marko Daňo (2) – Predviedol ďalšie svoje zbytočné vylúčenie, počas ktorého sme dostali tretí gól, no okrem toho už nepredviedol poriadne nič. Ak aj on bude takto pokračovať, čoskoro si tiež môže pozerať ponuky z KHL...

Vladimír Dravecký (3) – Mal našu jedinú skutočnú šancu, ktoré trestuhodne nedal, no aj tak by sa tým víťaz zápasu nezmenil. V našej najlepšej fáze na začiatku druhej tretine patril k najviditeľnejším, no negujú to dve mínusky.

Tomáš Marcinko (2) – Prehral buly, zacláňal vlastnému brankárovi a ešte si aj tečoval puk do brány, čím odštartoval kanadský koncert. Hral z našich najmenej, no aj tak stihol nazbierať dve mínusky, čo je pre defenzívneho centra veľmi zlá bilancia.

Marek Bartánus (2,5) – Smerom dopredu neviditeľný, ako vlastne takmer všetky naše krídla, ale aspoň sa snažil pomáhať defenzíve, hoci nie vždy vedel, kde je sever.

Peter Cehlárik (4) – Tiež dostal trochu menej minút, ale aspoň za ten čas toho veľa nepokazil, hoci o nejakom bonuse navyše ani pri ňom nemožno hovoriť.

Patrik Lušňák (5,5) – Náš najvyťaženejší útočník, k čomu mu pomohli aj oslabenia. Jeho primárnou úlohou je brániť, no a to si splnil, skočil na nule, čo je pri vyše 17 minútach na ľade a takom výsledku dobrá vizitka.

Pavol Skalický (3,5) – Aj preňho to bola veľká škola, v ktorej si viedol v rámci svojich možností, mínuska je akoby symbolická.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon