Main Content

Dnes vyberáme tip na zápas Slovensko - Fínsko s kurzom 2,40

nedeľa, 15. máj 2016 13:45 | Autor: Dávid Lech

Dnes vyberáme tip na zápas Slovensko - Fínsko s kurzom 2,40
Dnes vyberáme tip na zápas Slovensko - Fínsko s kurzom 2,40 | zdroj: © TASR

Po neúspešnom boji s Kanadou na Slovákov čaká ďalší neporazený súper na tohtoročných MS v hokeji. Fínsko zvíťazilo päťkrát v rade a ohromná ofenzívna sila si brúsi zuby na rozstrieľanie ďalšieho súpera. Naša redakcia vyberá dnešný tip práve z tohto zápasu.

Slovensko – Fínsko (19:15)

Slovenskí hokejisti včera prehrali s Kanadou vysoko 5:0 a po necelom dni na našu obranu čaká ďalšia zaťažkávacia skúška. Sotva oddýchnutí Slováci budú musieť čeliť štvrtej najlepšej ofenzíve na šampionáte, keď Fíni strelili v piatich súbojoch rovných dvadsať gólov. Sú korčuliarsky vyspelým tímom, ktorý by to tento rok mal podľa doterajšieho priebehu MS dotiahnuť na medailu. Kouč Kari Jalonen má k dispozícii skúsený celok doplnený o dravých mladíkov a zloženie kádra sa zatiaľ manažmentu Suomi osvedčuje. Fíni sa pred dnešným stretnutím dobre naladili, keď v sobotu ráno pohodlne zdolali Francúzsko 3:1.

Slováci v posledných troch stretnutiach inkasovali 14 gólov, čo rozhodne nie je potešiteľná bilancia pred duelom so silnými Fínmi. Tí nie sú len korčuliarsky vyspelým celkom, ktorý by mal na ľade dominovať, ale mali aj viac času na regeneráciu, čo môže výrazne zavážiť zvlášť v druhej a tretej tretine.

Zverenci Kariho Jalonena majú proti Slovensku o motiváciu postarané, v skupine B bojujú o prvú priečku s kanadským výberom a v Rusku hrajú s obrovskou chuťou. Na šampionáte predvádzaj jeden z najkrajších hokejov a výraznou mierou sa pod to podpisuje len 18-ročný krídelník Patrik Laine. Čerstvého fínskeho šampióna a držiteľa ocenenia pre najužitočnejšieho hráča play-off Liigy a taktiež držiteľa zlatej medaily z tohtoročných juniorských MS sleduje celý hokejový svet. V júni sa totiž zúčastní draftu a s Američanom Austonom Matthewsom bojuje o pozíciu draftovej jednotky.

Laine v piatich zápasoch pri svojej premiére na seniorských MS pozbieral 9 bodov za bilanciu 5+4. Na ľade hrá po boku Aleksandra Barkova, s ktorým vytvoril mimoriadne nebezpečnú dvojicu. Jeho strela už teraz spĺňa všetky svetové parametre, na ľade sa vždy radí medzi najaktívnejších hráčov i strelcov a svoj talent bude chcieť nepochybne potvrdiť aj v súboji proti našim hráčom. Na pozíciu lídra streleckých štatistík stráca jeden presný zásah a túto stratu na Kanaďana Halla a Švéda Nyquista bude chcieť určite dohnať. Fínska hviezdička dostáva na ľade dostatok priestoru, v presilových hrách sa ho všetci spoluhráči snažia hľadať prihrávkami a s 19 strelami v piatich stretnutiach je jednoznačne najaktívnejším strelcom spomedzi fínskych hráčov. Naša redakcia očakáva, že jeden z projektilov Laineho zastaví až sieť v bráne a proti Slovensku sa dokáže strelecky presadiť.

Náš tip: Patrik Laine dá gól s kurzom 2,40 na Tipsport.sk