Main Content

Geniálny odkaz Marcina hokejistom: Nevypisujte obranné statusy, naser*e sa!

nedeľa, 15. máj 2016 14:06 | Autor: Dávid Lech

Geniálny odkaz Marcina hokejistom: Nevypisujte obranné statusy, naser*e sa!
Geniálny odkaz Marcina hokejistom: Nevypisujte obranné statusy, naser*e sa! | zdroj: © TASR

Po nepresvedčivých výkonoch Slovenska na MS v hokeji 2016 sa populárny slovenský herec a komik Peter Marcin rozhodol napísať našim hokejistom geniálny odkaz, pod ktorý by sa podpísala určite väčšina slovenských hokejových priaznivcov.

Slovensko vstúpilo do turnaja vynikajúco. V úvode svetového šampionátu sme zdolali nepríjemné Maďarsko 4:1 a o deň nato slávili víťazstvo 5:1 s Francúzskom. Všetko nasvedčovalo tomu, že podceňovaný celok pevne kráča do štvrťfinále. Opak bol pravdou.

Následne prišli prehry s Nemeckom 1:5 a s Bieloruskom 2:4. V oboch dueloch sme navyše viedli, no naši súperi dokázali nielen vymazať gólové manko ale dokonca zvrátiť celý zápas vo svoj prospech.

Tieto dve prehry neušli pozornosti veľkého hokejového fanúšika a herca v jednom, Petra Marcina. Ten po dvoch prehrách neváhal napísať na sociálnej sieti Facebook odkaz slovenským hokejistom. S názorom populárného zabávača bude súhlasiť určite takmer každý jeden slovenský fanúšik:

Milí Marek Viedenský a spoluhráči,

Viem si predstaviť ako sa cítite po prečítaní komentárov na internete, sám som si o sebe za tie roky už čo to prečítal... Nenávistné, vulgárne, či škodoradostné odkazy neriešte. 

Ale chlapci... KRITIKA (taká, ktorá spadá do noriem slušného správania) je po výkonoch, ktoré ste tento týždeň predviedli, absolútne zaslúžená. Treba ju akceptovať. Snáď nečakáte, že keď od Bielorusov dostanete za 10 minút 4 góly, tak po zápase Vás budú fanúšikovia utešovať, alebo rozoberať, že za to vlastne nemôžete vy, ale zlá práca s mládežou, zle nastavený systém a pod... 

Zároveň treba vedieť zniesť aj posmešky, to je daň za to, že sa živíte hokejom. Buďte radi, že Vás na Slovensku tak masovo riešime - to je dôkaz toho ako veľmi máme radi hokej a hokejistov, teda Vás!
Nevypisujte obranné statusy, radšej sa poriadne NASE*TE a ukážte nám, že ten hokej predsa len hrať viete. Hoďte sa do strely, pobite sa, roztrhajte dres, dolámte na striedačke hokejku, a potom si kľudne prehrajte - vtedy bude každý inteligentný fanúšik spokojný. 

Alebo sa hecnite až tak, že už zajtra nás všetkých prekvapíte, a porazíte Kanadu!“



Peter Marcin našim hokejistom poskytol jednoznačný návod ako sa napriek prehrám vyhnúť prehnanej kritike – do hry totiž potrebujú vložiť svoje srdce a väčšiu vášeň pre reprezentáciu našej krajiny.