Main Content

Skvelá správa pre Richarda Pánika!

pondelok, 16. máj 2016 10:09 | Autor: Dávid Lech

Skvelá správa pre Richarda Pánika!
Skvelá správa pre Richarda Pánika! | zdroj: © TASR

Zo zámoria sa nesú skvelé správy pre Richarda Pánika, ktorého tieto informácie s určitosťou potešili.

Slovenský hokejista sa rozhodne netajil tým, že by rád ostal súčasťou tímu Chicaga Blackhawks. 25-ročný krídelník dostal po pôsobení na farme Toronta Maple Leafs po výmene šancu v prvom tíme „jastrabov,“ kde sa vcelku uchytil a play-off dohral ako člen elitnej formácie obhajcov titulu.

Spoločne sme diskutovali a nemyslím si, že nový kontrakt by mal byť výzvou. Myslím, že sa dohodneme a bude súčasťou nášho mužstva. Chceme, aby urobil ďalší krok vo svojej kariére,“ nechal sa počuť rešpektovaný generálny manažér Chicaga Blackhawks Stan Bowman pre web theatletic.com.

Rodák z Martina odohral v základnej časti 30 stretnutí so ziskom 8 bodov za bilanciu 6+2 a v ďalších šiestich dueloch play-off pridal tri asistencie. Jeho kvalitné výkony si všimol aj samotný Bowman: „Mal výborný záver sezóny. Žiaľ, naša sezóna sa neskončila tak, ako sme chceli. Myslím, že v play-off hral svoj najlepší hokej, možno aj v závere základnej časti. Je to jeden z chlapcov, ktorí majú veľa schopností, no nedokázali ich preukázať v tej správnej situácii. Po Tampe a Toronte to vyzerá tak, že si v našom tíme našiel tú správnu úlohu.

Vedenie Chicaga Blackhawks tak má záujem o predĺženie kontraktu so svojím chráneným voľným hráčom. Manažment „jastrabov“ so slovenským hokejistom ráta, čo potvrdzujú aj tieto slová: „Môže hrať na pravom aj ľavom krídle, hral v prvom, treťom i štvrtom útoku, pretože je všestranným hráčom, čo sa nám páči. Má skutočne skvelé zručnosti. Je rýchly, silný a súťaživý. Hrá dobre fyzicky. Chceme od neho, aby to všetko dokázal spojiť a bolo to základom jeho hry. Keď predvádza svoju najlepšiu hru, je dominantným hráčom.

185 centimetrov vysokému útočníkovi sa tak s veľkou pravdepodobnosťou splní jeho prianie a s tímom z veterného mesta sa dohodne na predĺžení kontraktu. Chicago s ním evidentne ráta: „Skutočne potrebujeme hráčov ako on, aby urobili ďalší krok a prebrali väčšiu zodpovednosť. Pozerám na to, čo predviedol a myslím, že na tom môže stavať. Myslím, že má v sebe ešte viac. Viem, že sa cítil komfortne v pozícii, ktorú mal v tíme na konci sezóny. Zrejme chce na tom stavať. Budeme to budúci rok potrebovať. Potrebujeme hráčov ako Richard, aby urobili ďalší krok a napredovali. Viem, že to chce dokázať. Myslím, že tu je príležitosť, ktorej sa môže chopiť,“ dodal 42-ročný Kanaďan, ktorý sa na stoličku GM Chicaga posadil v roku 2009, keď post prevzal po Daveovi Tallonovi.