Main Content

Milovníci virtuálneho hokeja sa majú na čo tešiť. Tieto novinky prinesie hra NHL 17

utorok, 17. máj 2016 14:27 | Autor: Dávid Lech

Milovníci virtuálneho hokeja sa majú na čo tešiť. Tieto novinky prinesie hra NHL 17
Milovníci virtuálneho hokeja sa majú na čo tešiť. Tieto novinky prinesie hra NHL 17 | zdroj: © TASR

Milovníci virtuálneho hokeja sa rozhodne majú na čo tešiť. Spoločne EA Games výrazne zapracovala na vylepšení hry, ktorá prinesie vo verzii NHL 17 hneď niekoľko noviniek.

V rámci prvého kola play-off NHL sa športoví „gameri“ dočkali predstavenia prvého traileru pre NHL 17. Mnohých priaznivcov tejto hry dostal okamžite do varu a web thehockeynews.com priniesol prehľad najvýznamnejších zmien v novej edícii hry oproti staršej NHL 16.

Okrem nového herného módu Svetového pohára či možnosti presťahovania klubu sa tvorcovia populárnej simulácie odhodlali zámorskému webu prezradiť niekoľko vychytávok, ktoré by mali zdobiť novú edíciu „enhaelky.“

Hneď po spustení hry by fanúšikov mal čakať úplne nový, „prekopaný“ systém menu. Ten bol podľa doterajších ohlasov veľmi pomalý a neprehľadný. So zmenami by malo prísť omnoho lepšie rozhranie, vyššia prehľadnosť, na ktorú sú fanúšikovia zvyknutí v hre MADDEN alebo FIFA.

Veľké zmeny EA Games sľubuje aj v samotnej prezentácii hry. Fanúšikovia boli sklamaní predovšetkým z atmosféry v arénach, dokonca po zisku Stanley Cupu diváci v aréne častokrát sedeli a atmosféra sa ani zďaleka nepodobala na reálnu. Výrazné zlepšenie by malo nastať aj v menšej opakovateľnosti rovnakých herných situácií. Hra by mala byť všeobecne prezentovaná tak, aby sa čo najviac podobala reálnym televíznym prenosom najlepšej hokejovej ligy sveta.

Vzhľad hráčov by mal byť taktiež omnoho reálnejší. Tvorcom hry sa to síce stále nepodarilo doviesť k dokonalosti, no EA Games sa podarilo naskenovať tvár vyše päťdesiatich percent všetkých hráčov, čo je omnoho lepšie číslo oproti minulým ročníkom hry.

Takmer žiadne bližšie informácie neboli zverejnené ohľadom parametrov hráčov. Správaniehokejistov na ľade a ich celkové využívanie stavby tela by ale malo byť podľa dostupných noviniek výrazne vylepšené.

Okrem iného sa zanietení hráči hry NHL môžu tešiť aj na vylepšenia v móde Be-A-Pro a Be-A-GM. Rovnako aj pri týchto módoch by mali vyplávať najhorúcejšie novinky v NHL 17 v priebehu najbližšieho mesiaca. Všetko ale nasvedčuje tomu, že milovníci virtuálneho hokeja si pri novom vydaní NHL prídu na svoje.