Main Content

RMC Sport: Manchester United ponúkol Ibrahimovičovi kontrakt

utorok, 17. máj 2016 09:58 | Autor: Jakub Vaverka

RMC Sport: Manchester United ponúkol Ibrahimovičovi kontrakt
RMC Sport: Manchester United ponúkol Ibrahimovičovi kontrakt | zdroj: © TASR

Sezóna 2015/2016 končí a pomaly ale isto sa roztáča prestupový kolotoč. Lukratívnym transferovým artiklom je švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič, ktorý je po konci v PSG bez kontraktu. Siahnu po ňom Red Devils?

Zlatan Ibrahimovič jasne deklaroval, že v Paríži sa ostať nechystá a v budúcej sezóne nebude obliekať dres PSG, s ktorým vyhral francúzsky titul. Hráč, ktorý sa stal najlepším futbalistom francúzskej Ligue 1 je podľa novinára RMC Sport Mohameda Bouhafsiho veľmi blízko k prestupu na manchesterský Old Trafford. V pondelok večer Bouhafsi na svoj oficiálny profil na sociálnej sieti Twitter uviedol, že Manchester United ponúkol švédskemu ostrostrelcovi lukratívny kontrakt.

Bouhafsi nie je obyčajný novinár, ide o žurnalistu, ktorý počas minulého leta ako prvý informoval o šokujúcom prestupe mladého Anthonyho Martiala z AS Monako do Manchestru United. RMC Sport tvrdí, že Red Devils 34- ročnému švédskemu reprezentantovi ponúkli ročný kontrakt, počas ktorého by mal Zlatan zarobiť rovných 15 miliónov libier. V súvislosti s Ibrom sa spomínal aj americký celok Los Angeles Galaxy, no táto stopa sa ukázala byť ako nepravdivá.

Hráčov agent Mino Raiola v médiách odmieta akékoľvek spojenia svojho klienta s Manchestrom United, či akýmkoľvek iným tímom, no faktom je, že môže byť zviazaný mlčanlivosťou a nemôže oficiálne potvrdiť rokovania s Red Devils.

 Tradičný anglický celok sa chce v nasledujúcom ročníku vrátiť do TOP 4 a zabojovať o titul v Premier League, pričom už dlhšie plánuje posilniť ofenzívnu formáciu. Ibrahimovičove skúsenosti a kumšt by mohol byť Diablov nápomocný, navyše, hráč by prichádzal zadarmo a bol by obrovský marketingovým lákadlom. Ďalším aspektom, ktorý takpovediac nahráva Zlatanovmu odchodu do Anglicka je to, že rodák z Malmo na Britských ostrovoch ešte vo svojej bohatej kariére nehral.