Main Content

Dostane sa Man City do skupiny LM? Tu sú možní súperi Citizens

utorok, 17. máj 2016 10:32 | Autor: Jakub Vaverka

Dostane sa Man City do skupiny LM? Tu sú možní súperi Citizens
Dostane sa Man City do skupiny LM? Tu sú možní súperi Citizens | zdroj: © TASR

Ak dnes Manchester United neporazí astronomickým rozdielom Bournemouth, štvrté miesto v Premier League obsadí Manchester City. Citizens sa v lete ujme uznávaný kouč Pep Guardiola a jeho základnou úlohou bude milionársky klub dostať do hlavnej fázy Champions League.

Výhra Manchestru United o vyše 15 gólov je nereálna, preto pokladajme účasť Manchestru City v TOP 4 Premier League za hotovú vec. Manchester Evening News , ktorý mapuje dianie predovšetkým v United a v City sa zameral na mužstvá, na ktoré môžu Citizens v letnom play-off o skupinovú fázu Champions League naraziť. Už teraz vieme, že Citizens budú v nemajstrovskej vetve (takzvanej league route), a teda nenarazia na šampiónov papierovo slabších krajín, ani na náš AS Trenčín.

Ako dobre vieme, novým trénerom Manchestru City bude Pep Guardiola a jeho prvou úlohou bude dostať klub medzi 32 najlepších tímov Európy. Pre španielskeho kormidelníka by išlo o veľkú blamáž, ak by semifinalista končiacej sa edície Champions League neštartoval v hlavnej súťaži. Play-off Ligy majstrov sa odohrá 16., respektíve 17.augusta, odvety sú na programe o týždeň neskôr.

Celok z Etihad Stadium, ktorý ten rok stroskotal až na gigantovi Reale Madrid môže naraziť na štvrtý tím nemeckej Bundesligy Borussiu Monchengladbach, s ktorým sa stretol dvakrát v skupinovej fáze tohto ročníka a tešil sa z dvoch víťazstiev. Prípadným súperom City sú aj tretie celky Serie A, respektíve Ligue 1, konkrétne AS Rím a AS Monako.

 Ďalšími celkami, na ktoré City môže naraziť je tradičný belgický klub Anderlecht Brusel, ruský FK Rostov, turecké Fenerbahce, rumunský celok Steaua Bukurešť a český zástupca Sparta Praha. S vzhľadom na kvalitu Manchestru City a skúsenosť trénerského mága Pepa Guardiolu by bol nepostup do skupiny obrovským prekvapením.