Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase USA – Slovensko

utorok, 17. máj 2016 17:40 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase USA – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase USA – Slovensko | zdroj: © TASR

Máme za sebou posledný duel na MS, v ktorom naši hokejisti mohli zachrániť postup do štvrťfinále, ale potrebné tri body nezískali. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Július Hudáček (7) – V prvej tretine urobil chybu pri rozohrávke, ktorú tigrím skokom napravil. V druhej chytil, resp. ho trafil súper vo veľkej šanci do betónov a tiež dobre založil akciu pri presilovke. V tretej tretine chytal, ako mal celý čas. Ukázal skvelé zákroky lapačkou osem a aj dve minúty pred koncom, hoci nič nám to už nebolo platné.

Andrej Sekera (5,5) – Je päť minút do konca, stav 2:2 a kapitán sa nechá vylúčiť... To snáď ani nepotrebuje komentár. No treba uznať, že sa v predchádzajúcich minútach snažil pomôcť mužstvu a aj preto strávil z hráčov najviac času na ľade.

Martin Marinčin (6) – Tiež sa snažil, v závere aktivitu stupňoval, ale ani to nepomohlo. Niečo mu na tomto turnaji chýbalo a potvrdil to aj tento zápas.

Andrej Meszároš (5,5) – Snažil sa podporovať ofenzívu, ale viackrát strieľal vedľa, ako na bránu. Pustil do šance Larkina v oslabení v tretej tretine, pričom takáto vec sa mu nestala na turnaji prvý raz. Má už evidentné problémy s rýchlymi hráčmi.

Ivan Švarný (6) – Keď mohol, strieľal, ale taktiež nepresne. Vynahradil si to v predĺžení, keď skvele prihral spoza brány Daňovi, ktorý so šťastím strelil gól.

Juraj Mikuš (5,5) – Ani Mikušovi nemožno vyčítať, že by sa nesnažil strieľať. V tomto teda pokyny splnil, podobne, ako aj iné základné veci, no nejakú výraznú nadstavbu nepridal.

Dominik Graňák (6) – Nechal sa zbytočne vylúčiť a dostali sme v oslabení gól na 1:1. Čiastočne to napravil pri druhom vyrovnávajúcom presnom zásahu v stretnutí, keď práve jeho strela bola základom nášho druhého gólu.

Christián Jaroš (5,5) – Na začiatku mal hrať trochu tvrdšie do tela. Potešil tým, že prerušil dlhočiznú sériu bez gólu. Nepotešil pre zmenu tým, že pred druhým gólom USA mohol vyhodiť puk, ale nedokázal to, pričom následne tečoval puk do vlastnej brány.

Tomáš Jurčo (5) – Hral veľa, v ofenzíve ukázal málo. Strávil na ľade takmer 22 minút, ale nevystrelil na bránu, pričom ani toho veľa nevytvoril.

Marek Viedenský (bez známky) – Škoda, že sa zranil, prajeme skoré uzdravenie.

Libor Hudáček (5) – Mal našu najväčšiu šancu v prvej tretine, aj veľkú šancu v tretej tretine. Aktivitu ukázal, ale neraz mu niečo chýbalo. Nejaká rýchlejšia alebo kvalitnejšia realizácia akcie.

Martin Réway (5) – Konečne si vypracoval aspoň šance, ale všetky riešil zle, keď trafil brankára, resp. vôbec netrafil bránu. Aktívny bol, ale doľahlo naňho to, že turnaj mu absolútne nevyšiel.

Patrik Lušňák (6,5) – Jeden z mála našich hráčov, ktorý na MS nesklamal. Potvrdil to aj proti USA, keď až šesťkrát vystrelil, z toho štyrikrát v záverečnej tretine. Síce nebodoval, ale niet mu veľmi čo vyčítať.

Martin Bakoš (4,5) – Snažiť sa síce snažil, ale kvalita chýbala uňho aj v tomto stretnutí. Nebodoval, nevystrelil, celkovo má pri sebe samé nuly.

Vladimír Dravecký (5,5) – Potvrdilo sa, že jeho výkony postupom turnaja akoby klesali. A hoci nebol tak viditeľný, my sme si všimli jeho čiernu prácu, za čo ho treba pochváliť.

Tomáš Marcinko (6) – Dobre pracoval pred bránou súpera. Ukázalo sa to v našej najlepšej presilovke, aj pri góle na 2:2, pri ktorom si aj pripísal asistenciu.

Pavol Skalický (6) – Spomínaný presný zásah bol pripísaný nakoniec Skalickému, ktorý predviedol svoj typický šampionátový výkon. Snaha, občasné záblesky, tiež chybičky. Má sa ešte čo učiť, hádam mu v tom tento zápas pomohol.

Peter Cehlárik (5,5) – V prvej tretine dostal ranu, ktorá ho možno trochu nasrdila, pretože potom predviedol dobrú prácu mi mantineli pri otváracom góle. V závere už nehral.

Marko Daňo (6,5) – Postupom zápasu sa prepracoval v zostave vyššie a rástol aj jeho výkon. Mohol rozhodnúť v riadnom hracom čase, ale urobil tak až vtedy, keď nám to bolo málo platné.

Marek Bartánus (4,5) – Tiež jeden z tých, čo zápas viac-menej dopozerali z lavičky. V prvej tretine síce niečo málo ukázal, ale potom ho už nebolo vidieť.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon