Main Content

Tipujeme fínále Európskej ligy. Vyberáme stávku s kurzom 2.10

streda, 18. máj 2016 11:18 | Autor: Filip Chudý

Tipujeme fínále Európskej ligy. Vyberáme stávku s kurzom 2.10
Tipujeme fínále Európskej ligy. Vyberáme stávku s kurzom 2.10 | zdroj: © TASR

V stredu spoznáme víťaza Európskej ligy. Pôjde nielen o trofej, ale aj o miestenku do Ligy majstrov. Kto sa bude tešiť po bazilejskom finále?

FC Liverpool – FC Sevilla (20:45)

V Bazileji to bude piate finále európskeho pohára. Po Slovane Bratislava, Dyname Kyjev, FC Barcelona a Juventuse Turín sa do spoločnosti víťazov z tohto mesta zaradí klub, ktorý bude po finále určite najúspešnejším klubom histórie Európskej ligy, do ktorej sa ráta aj predchádzajúci Pohár UEFA. Sevilla má najviac titulov, keď vyhrala všetky štyri svoje finále. Liverpool tiež ešte vo finále neprehral, ale hral ho „len“ trikrát.

Niekto preto určite vo finále prvý raz prehrá. Sevilla vyhrala Európsku ligu od roku 2006 až štyrikrát (ešte 2007, 2014, 2015). Môže tak spečatiť zlatý hetrik, čo by bola ojedinelá bilancia. Liverpool už dlho nič veľké nevyhral. Od senzačného obratu vo finále Ligy majstrov 2005 sa postupne prepadol do európskeho priemeru, ak sa teda pozeráme len na veľkokluby. Zmeniť to má Jürgen Klopp, ktorému sa zatiaľ pomerne darí, ak sa teda pozeráme len na Európsku ligu. No všetko môže zmeniť stredajšie finále. Ak Liverpool totiž prehrá, bude bez európskej miestenky. To Sevilla má už minimálne Európsku ligu istú, ale hrá ešte o aj Ligu majstrov.

Oba kluby akoby vypustili záver svojich súťaží len kvôli tomuto finále, preto z aktuálnej formy nemožno pri odhade vychádzať. Pôjde proste jednorázovú záležitosť, kto bude v danom momente lepší. Bookmakeri viac veria Liverpoolu, čo je pomaly až menšia urážka pre obhajcu titulu. Pritom španielsky zástupca má oveľa väčšie skúsenosti s takýmto zápasom, káder minimálne rovnako dobrý, ak nie aj lepší. Z Liverpoolčanov navyše pomaly nikto taký veľký duel ešte ani nehral.

Kapitán našej reprezentácie Martin Škrtel si ho zrejme pozrie z lavičky, čo môže byť pre Sevillu výhoda, pretože Kolo Toure je už za zenitom a Lovren tiež nie je lepší ako Škrtel. Klopp sa snažil vyzývať fanúšikov, aby prišli červených podporiť priamo do Švajčiarska, keďže vie, že väčšiu zbraň vytiahnuť na súpera nemôže. Jeho mužstvo je silné hlavne doma, na pevnine je polovičné, čo ukázala aj táto sezóna. Neutrálna pôda je preto plusom skôr pre Sevillu, ktorá by mala zúročiť skúsenosti a získať zlatý hetrik. S ofenzívnym presingom, ktorý Liverpool vytiahne, si vie poradiť, naopak, má lepšiu kontrolu lopty, čo môže rozhodnúť. Na klasické víťazstvo Sevilly po 90 minútach je veľmi lákavý kurz na Tipsport.sk 3,23. No počíta sa aj víťazstvo po predĺžení, či na pokutové kopy.

Náš tip:celkový víťaz Sevilla v kurze 2,10 na Tipsport.sk

Celkový kurz našich tipov:2,10 na Tipsport.sk