Main Content

Precestoval 5000 km, aby videl svoj tím. Keď zápas zrušili, fanúšikovia ukázali solidaritu

streda, 18. máj 2016 12:35 | Autor: Jakub Mihálik

Precestoval 5000 km, aby videl svoj tím. Keď zápas zrušili, fanúšikovia ukázali solidaritu
Precestoval 5000 km, aby videl svoj tím. Keď zápas zrušili, fanúšikovia ukázali solidaritu | zdroj: © TASR

Moses Kamara šetril na svoj vytúžený výlet celý rok. Kvôli zrušenému zápasu Manchestru United takmer prišiel o svoj sen.

Všetkých 75 000 fanúšikov, ktorí v nedeľu zbytočne cestovali na Old Trafford, aby sledovali posledný pokus o prienik do elitnej štvorky Premier League, bolo smutných. Jeden z nich však bol suverénne najsmutnejší.

„Som fanúšikom United už 25 rokov. Mojim snom bolo vidieť svoj tím konečne naživo, nielen stále v televízii,“ hovoril smutný Moses po tom, ako sa dozvedel, že posledný zápas Manchestru United v tejto sezóne preložili kvôli obavám o bezpečnosť. „Šetril som na tento výlet asi rok. Stálo ma to 1800 dolárov a teraz sa to neuskutoční,“ netajil sklamanie.

Napriek tomu nemal ťažké srdce na organizátorov duelu Manchestru United s Bournemouthom. „Sám pracujem na letisku, preto viem, že bezpečnosť ľudí musí byť na prvom mieste,“ hovoril.

Až neskôr sa ukázalo, že batoh, kvôli ktorému zápas zrušili, bola len atrapa. Predstavitelia anglickej futbalovej asociácie stanovili nový termín zápasu na utorok. Avšak Moses vedel, že hneď po nedeľňajšom zápase mal kúpenú letenku naspäť domov.

 

This is Moses. He came from Sierra Leon to watch his first match at Old Trafford. He's distraught. pic.twitter.com/g91brx1kbe

— Ian Stirling (@Stirling061) May 15, 2016

 

Po tom, ako opustil tribúnu ho skormúteného našiel pred štadiónom jeden z hlavných predstaviteľov fanklubu United Ian Stirling. „Zlomilo mi to srdce, plakal som,“ netajil Moses. Stirling zavesil fotku smutného Afričana na sociálnu sieť, čo vyvolalo okamžite veľkú vlnu reakcií.

Jeho „spolu-fanúšikovia“ ponúkli Mosesovi ubytovanie a jedlo, aby mohol v Manchestri zostať až do utorka. Zaplatili mu poplatok za zmenu letenky. „A čo je najviac je, že pôjdem na Wembley na finále FA Cupu. Wemley! Nič väčšie nie je,“ neveril štedrosti svojich manchesterských spolupútnikov Moses. Tí sa mu totiž zozbierali aj na vstupenku na finálový zápas FA Cupu proti Crystal Palace.

„Toto je to, o čo znamená byť United (v preklade spojení),“ napísal ako reakciu Stirling. Moses tak bol svedkom výhry Red Devils na svojej pôde a anglickom futbalovom svätostánku môže byť pri najväčšom úspechu Louisa van Gaala počas jeho pôsobenia na Old Trafforde.

 

Moses is a happy man. This is what being United is about. pic.twitter.com/aCvkx4hGQ7

— Ian Stirling (@Stirling061) May 15, 2016

 

„Určite budem všetko fotiť a fotky pošlem aj kamarátom do Sierra Leone. Všetci tam fandíme United,“ uzavrel Moses svoj smutno-šťastný príbeh.