Main Content

Hayward sa vrátil k rozlúčke Bryanta. Vedel, že to bude šialené, ale toto nečakal …

streda, 18. máj 2016 14:00 | Autor: De Fa

Hayward sa vrátil k rozlúčke Bryanta. Vedel, že to bude šialené, ale toto nečakal …
Hayward sa vrátil k rozlúčke Bryanta. Vedel, že to bude šialené, ale toto nečakal … | zdroj: © TASR

Najväčšia hviezda Utahu Gordon Hayward sa nedávno na svojom blogu rozhodol zverejniť svoje pocity z posledného zápasu sezóny, ktorý sa odohral na palubovke Staples Centra v Los Angeles. Áno tušíte správne, bol to ten neuveriteľný zápas, počas ktorého sa lúčil s kariérou Kobe Bryant.

Hayward sa vrátil k rozlúčke Bryanta. Vedel, že to bude šialené, ale toto nečakal …

Kobe Bryant sa túto sezónu rozhodol ukončiť svoju bohatú kariéru. Prakticky celá sezóna jeho materského klubu, v ktorom odohral celú kariéru, Los Angeles Lakers, sa niesla v duchu odchodu tohto velikána do zaslúženého basketbalového dôchodku. Posledný súper, ktorý čelil „Black Mambe“ aka Kobemu, bol tím Utah Jazz. Jeho najväčšia hviezda Gordon Hayward sa nedávno na svojom blogu rozhodol zverejniť svoje pocity z posledného zápasu sezóny, ktorý odohral práve na palubovke Staples Centra v Los Angeles.

Gordon Hayward a jeho spoluhráči boli doslova šokovaní, keď im Kobe Bryant nasúkal šesťdesiat bodov v tento magický rozlúčkový večer. Tím „Jazzmanov“ prakticky nemal v poslednom zápase o čo hrať. Aj keď mali len naozaj mizivú šancu na postup – Houston Rockets by musel posledný zápas prehrať (no v čase začiatku zápasu viedol už o 30 bodov). Miestenky do Play-Off boli rozdané a tak im nezostávalo nič iné len dohrať posledné minúty ročníka 2015/16. Avšak ako sám hráč tvrdil – stále sa snažili vyhrávať každý jeden zápas v základnej časti – posledným nevynímajúc.

Tu sú niektoré zaujímavé myšlienky zo spomínaného Haywardového blogu:

Myslím si, že každý z nás si uvedomoval, že sezónne finále v Los Angeles --- proti Lakers --- bude naozaj šialené. Kobe Bryant je jeden z najlepších hráčov na svete, ktorý kedy hral túto hru a je milovaný mnohými fanúšikmi po celej krajine. Vždy, keď hral na súperovej palubovke v tejto sezóne, bolo to bláznivé. Videli sme to aj v Utahu. Ale toto bolo niečo iné. Toto bol jeho posledný zápas v kariére a bol doma. Vedeli sme, že sa tam príde ukázať veľa ľudí a veľa fanúšikov. Keď sme cestovali v autobuse na tento zápas, vedeli sme, že Rockets už vedú o 30 bodov. Takže sme už vedeli, že do Play-off nepostúpime a že tento zápas bude pre nás všetkých zážitkom. Úprimne povedané, ozvala sa v nás detská povaha. Bolo to niečo, v čo sme dúfali, že si to ako hráči rozhodne budeme pamätať a zároveň niečo čoho už nikdy nebudeme súčasťou.

Nemal som naozaj veľa možností hovoriť s Kobem pred zápasom --- len sme si vymenili pár slov, nič ohromujúce. Bolo tam najmenej 50 kamier neustále okolo neho. A keď zápas začal, zrazu atmosféra bola odlišná od všetkého, čo som kedy zažil. Všetci v hale boli nadšení keď sa dotkol lopty. A zakaždým, keď ju mal, chceli aby strieľal, pričom keď sme ho chceli brániť tak na nás začali bučať. My sme sa snažili len vyhrať a nachvíľu sme na to mali aj našliapnuté. Ale na konci zápasu, v záverečných minútach, všetko čo sa udialo, aby som bol úprimný, nás trocha šokovalo. Viedli sme až dvojciferným rozdielom takmer počas celej druhej pólky zápasu, a viedli sme o 10 bodov v záverečných troch minútach zápasu. Takže keď sa Kobe začal triafať do čierneho a hra začala byť tesná, veľa z nás zostala šokovaná.

Bolo to ako keby sme boli súčasťou predstavenia, alebo v nejakej videohre. Nebolo naozaj na tom nič normálne. Tento človek zaznamenal 60 bodov a vzal si na to 50 striel. Jeho agresivita bola odlišná ako dovtedy. Vnímal som to tak, že zakaždým, keď sa dotkol lopty, vedel som, že sa bude snažiť vystreliť. Bol vždy agresívny hráč, ale v tento večer, bol ultra-agresívny a snažil sa zabodovať z každej jednej príležitosti. Bráni sa to ťažšie ako sa to môže zdať, keďže ste konštantne vystavený clonám. Vždy keď dostal prihrávku, išlo to cez prihrávku cez clonu. Ak nemal loptu v moci, vedeli ste že sa bude snažiť uvoľniť k lopte cez spoluhráčov, alebo nejaká iná akcia cez clonu zabezpečí, by sa k nej dostal. Myslím si, že z veľkej časti sme hrali naozaj tvrdú obranu. Bolo tam naozaj veľa situácii, v ktorých sme ho donútili vystreliť ťažkú strelu. Ale on je Kobe Bryant.

Zdroj: gordonhayward20.life, Youtube, Instagram